Στη «σέντρα» έβγαλε τον Καραμανλή ο Γιάννης Οικονόμου για την τραγωδία στα Τέμπη

Άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό και του καταλόγισε έλλειμμα ενημέρωσης και γνώσης γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ

Must Read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε στον ΣΚΑΪ για την τραγωδία των Τεμπών και για πρώτη φορά βλέπουμε να αποδίδονται επίσημα ευθύνες στον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναγνώρισε ευθύνες στην κυβέρνηση, στις διοικήσεις, στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον Κώστα Καραμανλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπήρξε υπερεκτίμηση από πλευράς του και συμπλήρωσε ότι ήταν μια άστοχη προσέγγιση, όταν είχε μόλις πρόσφατα μιλήσει στη Βουλή για την ασφάλεια των τραίνων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς και ο κ. Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του αυτές, και η παραίτησή του ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

Δηλαδή είπε ότι για 4 χρόνια η κυβέρνηση κρατούσε για υπουργό έναν άνθρωπο με άστοχη προσέγγιση και έλλειμμα ενημέρωσης και γνώσης!

Έκανε λόγο και για νοσηρή εσωτερική νοοτροπία στον ΟΣΕ, που έφερε σε μια θέση ευθύνης έναν άνθρωπο που σε μια κρίσιμη βάρδια, δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία, ενώ ανέφερε ότι εκκρεμούν προσλήψεις 58 σταθμαρχών από τον ΑΣΕΠ.

Και σημείωσε ότι «η βασική μας υποχρέωση στα θύματα και τους ανθρώπους τους είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, σε κανένα επίπεδο, αυτής της ιστορίας. Και υπηρεσιακά τίθενται σε αργία άνθρωποι, και η δικαιοσύνη προχώρα την έρευνά της. Υπάρχει μια επιτροπή με εμπειρογνώμονες το κύρος των οποίων δεν αμφισβητείται από κανένα, που θα κάνει την διοικητική και τεχνική αποτίμηση χωρις να μπει κανένα εμπόδιο στο έργο. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της δικαιοσύνης, δεν υποκαθίσταται από το έργο της επιτροπής, αντίθετα οποιοδήποτε τεκμήριο βρει η επιτροπή θα αξιοποιηθεί από την έρευνα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This