Για το μέλλον της… ανθρωπότητας μίλησε ο Παπανδρέου στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Μιας και τα πήγε τόσο καλά με το μέλλον της Ελλάδας, είπε να επεκταθεί...

Must Read

Ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα σε μνημόνιο και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και του λαού της, τώρα μοιράζει συμβουλές και για το μέλλον της ανθρωπότητας!

Βεβαίως αφού τον καλούν να μιλήσει, σιγά μη χάσει την ευκαιρία, όπως συνέβη με την ομιλία του σε αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου, καλεσμένος του ιδρύματος της νεολαίας των Φάμπιανς, δεξαμενής σκέψης που επικεντρώνει το έργο της στις νέες δημόσιες πολιτικές και πολιτικές ιδέες, παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος και μία από τις οργανώσεις που το ίδρυσαν.

«Καταρχάς αποτελεί τιμή για εμένα που μου ζητήθηκε να μιλήσω στους νέους του κινήματος Φάμπιανς. Μία κοινότητα που έχει επηρεάσει τη σοσιαλιστική και δημοκρατική σκέψη όχι μόνο εδώ στη Βρετανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με μία παράδοση που ξεπερνάει τα 100 χρόνια και με μέλη της πολύ μεγάλους διανοούμενους, όπως ο Μπέρναρντ Σω και πολλοί άλλοι», δήλωσε μετά την ομιλία του καμαρώνοντας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει με την ομιλία του είναι πως «μπορεί να ζούμε σε μια εποχή αστάθειας, χωρίς τη σιγουριά και την ασφάλεια του αύριο, με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες αλλά ίσως η νέα γενιά, αυτή η οποία με κάλεσε να μιλήσω, οι νέοι Φάμπιανς, έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες, μεγαλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη παιδεία από κάθε άλλη γενιά για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους. Ίσως είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη μας ή μάλλον τον πολιτισμό μας από τις τεράστιες απειλές όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής αλλά και της πυρηνικής απειλής. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι δράση με αρχές και αξίες αλλά και μια ηθική στάση απέναντι σε αυτά τα προβλήματα ώστε να σιγουρευτεί ο κόσμος πως υπάρχουν λύσεις. Λύσεις, οι οποίες θα βασίζονται σε μια δημοκρατική διαδικασία διαλόγου, συζήτησης και κοινής αναζήτησης. Για έναν κόσμο καλύτερο, ειρηνικότερο και πιο δίκαιο».

Αναφέρθηκε και στο μοντέλο διακυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «σε μια εποχή ανασφάλειας, έλλειψης σιγουριάς, όλοι έχουμε ανάγκη να πιαστούμε από μια ελπίδα, από τον λόγο ενός πολιτικού που τάζει, που θεωρεί ότι έχει λύσεις για όλα και τον εαυτό του σωτήρα. Αυτό το μοντέλο δεν έχει μέλλον γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα. Γιατί πολύ απλά δεν λέει τα πράγματα όπως έχουν. Δεν λέει τις αλήθειες. Αν δεν μιλήσουμε με αλήθεια και αν δεν πούμε ότι δεν έχουμε μόνοι μας τις λύσεις, δεν έχουμε δογματικά τις λύσεις, τότε δεν θα μπορέσουμε να τις βρούμε. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε τις λύσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This