ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί τη διερεύνηση του «ναυαγίου» της δωρεάς του ΙΣΝ για δημιουργία τριών παιδιατρικών νοσοκομείων

«Η ματαίωση του έργου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας», τονίζεται στην ανακοίνωση των 24 βουλευτών

Must Read

Το ζήτημα της απόσυρσης της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δημιουργία τριών νέων παιδιατρικών νοσοκομείων του ΕΣΥ, θέτει στο στόχαστρό του ο ΣΥΡΙΖΑ, με 24 βουλευτές του να καταθέτουν σήμερα σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι βουλευτές διαμαρτύρονται ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από το «ναυάγιο» του σχεδίου, χωρίς η κυβέρνηση να έχει πάρει ουσιαστική θέση και για το λόγο αυτό ζητούν τη σύγκλιση της Επιτροπής. Ταυτόχρονα, κάνουν λόγο για «σύννεφο άγνοιας», το οποίο καλύπτει την υπόθεση και προσάπτουν στην κυβέρνηση ότι δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Ειδικότερα, η επιστολή των 24 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της επιτροπής αναφέρει πως «στο διάστημα αυτό, εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπήρξε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από εδώ και πέρα», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα, γιατί η ματαίωση του έργου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις υγειονομικές δομές.

Καλούν σε άμεση σύγκλιση της επιτροπής

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας, ζητούν την άμεση σύγκλιση της επιτροπής, με θέμα «τη θεσμική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πάντως, είχε αιτιολογήσει την απόσυρση της δωρεάς του για τη δημιουργία παιδιατρικών νοσοκομείων στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη και ενός ακόμη Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του πως η δωρεά ακυρώθηκε, επειδή δεν υπήρξε ικανοποιητική προσφορά. «Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες από τη δωρεά και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακόμη και υπερδιπλάσιες», είχε αναφέρει συγκεκριμένα το ΙΣΝ στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This