Ετοιμάζουν «κουκούλωμα»; Η κυβέρνηση δίνει ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής που ερευνά τα Τέμπη!

Μετά από το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, δίνουν ασυλία και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη!

Must Read

Αλγεινές εντυπώσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο περιμένει να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία που έστειλε στον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπους στα Τέμπη.

Με έκτακτη τροπολογία η κυβέρνηση παρέχει ακαταδίωκτο στα μέλη της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνώμων που συστάθηκε για τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών. Το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα.

Συγκεκριμένα η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι ο πρόεδρος (Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς) και τα μέλη της έκτακτης Επιτροπής (Χρήστος Πυργίδης και Βασίλειος Προφυλλίδης) δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες και «δεν έχουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Μάλιστα επισημαίνεται πως αν ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής διώκονται για πιθανό δόλο, η υποστήριξη και εκπροσώπησή τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του ΝΣΚ ή σε δικηγόρο της επιλογής τους η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το ίδιο το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάλι με ειδική τροπολογία παρείχε το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Σάρλης: «Βολικό ακαταδίωκτο»

Την προκλητική τροπολογία για την Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια και τις ευθύνες για την τραγωδία, κατήγγειλε και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σάρλης, ο οποίος έκανε λόγο για «βολικό ακαταδίωκτο»:

«Σήμερα ο γιατρός Υπουργός Δικαιοσύνης παίζει με άλλα άρθρα του Ποινικού Κώδικα διαλύοντας ακόμη περισσότερο τη συνοχή που είχε ως νομοθέτημα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει την τηλεοπτική του παρουσία, ως μέλους της κυβέρνησης των εκ των υστέρων ευαίσθητων και αυστηρών με τα ζητήματα ασφάλειας.

Της κυβέρνησης του παρακράτους που θέλει να ανατρέψει το “βαθύ κράτος”.

Σε όλα τους “αυστηροί” σε αυτή την κυβέρνηση.

Επιεικείς μόνο με ο,τι τους εξυπηρετεί ή θα μπορούσε αντικειμενικά να τους εξυπηρετήσει.

Να όπως θα ήταν τα λάθη και οι παραλείψεις της έκτακτης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που ανέλαβε να διερευνήσει το δυστύχημα των Τεμπών “και τις διαχρονικές ευθύνες”.

Να, εδώ ένα ακόμα ωραίο και βολικό ακαταδίωκτο», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Σάρλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This