Το κατάφερε και αυτό ο Κυριάκος: Διέσπασε το μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου για χάρη της Άγκυρας!

Δεν θα υποστηρίξει η Κύπρος την υποψηφιότητα της Τουρκίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και πολύ καλά θα κάνει

Must Read

Μετά από εν κρυπτώ συνομιλίες 20 ημερών ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, μάθαμε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα των γειτόνων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Μάλιστα ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του γιατί η Άγκυρα με τη σειρά της θα υποστηρίξει και θα ψηφίσει την Ελλάδα στην εκστρατεία της για μια μη μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26

Όμως η απόφαση, απόρροια της αποκαλούμενης «διπλωματίας των σεισμών», έχει ολέθρια αποτελέσματα, καθώς διασπά για πρώτη φορά το κοινό μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου!

Και αυτό γιατί, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, η Κύπρος θα υποστηρίξει υποψηφιότητα διαφορετική από εκείνη της Τουρκίας για τη Γενική Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σχετικά, «να τελειώσουν οι υποψηφιότητές, έχουμε ξεκάθαρα το πού θα κινηθούμε, εννοώ σε μια από τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη υποβληθεί, όχι την υποψηφιότητα από πλευράς Τουρκίας.

Όχι διότι έχουμε την οποιαδήποτε αλλεργία – θέλω να το ξεκαθαρίσω, μακάρι τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά, να μπορούσαμε και εμείς να υποστηρίξουμε ή να δεχτούμε υποστήριξη από πλευράς Τουρκίας. Είναι η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία την Τουρκία.

Αλλά ειδικότερα στον τομέα της ναυτιλίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το 1987 δεν επιτρέπεται στα πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να προσεγγίζουν τους τουρκικούς λιμένες – βλέπουμε ακόμα και αυτή τη στιγμή την Τουρκία να εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ουκρανία με αφορμή τη ρωσική εισβολή, να μην επιτρέπει σε πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία να συμμετέχουν – αντιλαμβάνεστε ότι για μας μια τέτοια επιλογή είναι εκτός συζήτησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This