ΜέΡΑ25 για τον φράχτη στον Έβρο: «Ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ακροδεξιά»

«Ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως από δεκάδες οργανώσεις», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Έ. Μ. Έντμαν

Must Read

Ανακοίνωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τον φράχτη στον Έβρο εξέδωσε το ΜέΡΑ25, με τον εκπρόσωπο Τύπου της παράταξης, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, να αναφέρει πως «ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ακροδεξιά με φόντο τον εγκληματικό φράχτη του Έβρου».

«Ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως από δεκάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρμόδιων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας. Παρ’όλα αυτά, και οι δυο πρακτικές αποτελούν “παράσημο” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί με διάφορα στελέχη και πολιτικές της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος ΜέΡΑ25.

«Η ακροδεξιά στροφή αποτελεί παν-Ευρωπαϊκό φαινόμενο, με την Λεπέν στη Γαλλία, τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Αυστρίας και Ιταλίας καθώς και κόμματα στη Σουηδία και την Ολλανδία να εκφράζουν ένα ισχυρό μέτωπο αυταρχισμού, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα», προσθέτει.

«Δεν επιτρέπεται να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ στο μεταναστευτικό: αν όντως δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τον φράχτη του Έβρου, αυτό δεν σηματοδοτεί επουδενί την στήριξη της σε ανθρωπιστικές πολιτικές», σχολιάζει, επίσης ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν και καταλήγει επισημαίνοντας πως «μόνο με τη Ρήξη με αυτήν την ΕΕ και με τη θέσπιση πραγματικών πολιτικών για την μετανάστευση και το άσυλο που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης πολιτική για την οποία να μην ντρεπόμαστε ούτε ως Έλληνες, ούτε ως Ευρωπαίοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This