«Όχι» στη συγκυβέρνηση με ΝΔ λέει ο Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων»

«Η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ» - «Ναι» σε νέο debate

Must Read

Ακριβώς ένας μήνας έμεινε μέχρι τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου στη χώρα μας και ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τον πολιτικό χώρο, είναι το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που δεν κερδίσει ξανά την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία (υποθέτοντας ότι θα επικρατήσει και στη δεύτερη κάλπη).

Πολλοί μιλούν για συγκυβέρνηση των άλλοτε «ορκισμένων» αντιπάλων, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως η Μιλένα Αποστολάκη, η οποία νωρίτερα σε συνέντευξή της στο Mega, είπε ότι το κόμμα της είναι διατεθειμένο να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ!

«Αν σας πει (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης), ελάτε να κυβερνήσουμε, θα του πείτε δεν ερχόμαστε ή να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός;» ρώτησε ο Νίκος Ευαγγελάτος και η κ. Αποστολάκη απάντησε ξεκάθαρα: «Θα του πούμε, βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε. Προγραμματικό πλαίσιο, τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα διαπραγματεύσιμα και τρίτο πρόσωπο –πολιτικό- κοινής αποδοχής».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 (την πρώτη του μετά τις εκλογές) απέκλεισε το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης «αδειάζοντας» το στέλεχος του κόμματός του:

«Τέλειωσαν οι πρώτες εκλογές. Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ; Είναι ένας. Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το λέω ξεκάθαραΔεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ … Οφείλω ως υπεύθυνος πολιτικός να είμαι απέναντι στον λαϊκισμό και στο πελατειακό κράτος. 10 δισεκατομμύρια αναθέσεις. Πρωταθλήτρια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους μετακλητούς, σκάνδαλα στους θεσμούς, στην οικονομία έγιναν πλουσιότεροι οι πλούσιοι και φτωχότεροι οι φτωχοί. Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά και αντί να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα αύξησε. Τι δεν πάει καλά; Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Έχω χρέος, αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στο φόβος του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος».

Ο κ.Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».




Ναι σε νέο debate

Στη συνέχεια, εξέφρασε και την επιθυμία του για την πραγματοποίηση ενός νέου debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και στο οποίο, όπως είπε, θα συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα.

«Η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένα σχόλιο και για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, τόσο για το δικό του κόμμα, όσο και για τη συντριπτική διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην Πειραιώς, όσο και στην Κουμουνδούρου:

«Από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας και ιστορικά παράλογο, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010. Η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ … Με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ … Ποτέ στη μεταπολίτευση δεν είχαμε ξανά διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μονάδες, είναι πρωτοφανές».

Πρόσθεσε, επανερχόμενος στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ:

«Εκτός από το φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα. Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This