Ο Τόμσεν θα… ζηλέψει τον «μαθητή» του, Άδωνι!

Ο Γεωργιάδης υπήρξε εξαρχής ο πολιτικός «πλασιέ» των Μνημονίων

Must Read

Το αποικιοκρατικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που βιάζεται να φέρει στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης περιλαμβάνει ακόμα και συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Πριν καν στεγνώσουν τα μαγιό των πολιτών από τα μπάνια, πληροφορούνται ότι η κυβέρνηση επιβάλλει στους εργαζομένους μέτρα που ούτε καν η… τρόικα δεν είχε τολμήσει να σκεφτεί!

Ο Γεωργιάδης θέλει να περάσει με νόμο ότι μια επιχείρηση θα μπορεί στο εξής να καλεί τους εργαζομένους να δουλέψουν όποτε αυτή θέλει και μόνο όταν τους έχει ανάγκη. Και ότι καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτατα όρια αποδοχών, οι προσαυξήσεις, οι αργίες και τα χρονικά όρια εργασίας. Ολα αυτά σε ένα εργασιακό τοπίο που παραμένει εδώ και 13 χρόνια κινούμενη άμμος και όπου οι… μισθοί των 600 ευρώ βασιλεύουν επί… ανάπτυξης Μητσοτάκη.

Εκπλήσσει το νομοσχέδιο της σύγχρονης σκλαβιάς του Αδωνη Γεωργιάδη; Οχι. Ο Γεωργιάδης υπήρξε εξαρχής ο πολιτικός «πλασιέ» των Μνημονίων. Γι’ αυτό κα αναβαθμίστηκε. Μπορεί τα Μνημόνια να ήταν η καταστροφή για τον ελληνικό λαό, όμως για τον Αδωνι ήταν το ασανσέρ για την καριέρα του. Είναι αυτός που ομολόγησε δίχως αιδώ και συνέπειες: «Ελεγα ψέματα, ήξερα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφή».

Ο υπουργός δεν έχει κανέναν φραγμό. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, μετατρέπει τους Ελληνες εργαζομένους σε δούλους του Μεσαίωνα. Στο έλεος κάθε επιχείρησης, χωρίς κανένα δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την κανονική ζωή. Οχι μόνο έφτασε τον αδίστακτο Τόμσεν του ΔΝΤ, αλλά τον ξεπέρασε!

Η κυβέρνηση παγιδεύει τους εργαζομένους σε φαύλο κύκλο αμοιβών πείνας. Με αυτό το νομοσχέδιο ομολογεί ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τις υποσχέσεις Μητσοτάκη περί ευημερίας. Στην ευημερία οι άνθρωποι βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο. Το Μαξίμου θεσμοθετεί την κατάντια και νομιμοποιεί την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Τελικά, αυτό είναι το «πρεκαριάτο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού που προεκλογικά υποσχόταν αύξηση εισοδημάτων. Αντ’ αυτού, με το 41% σαν όπλο, μετατρέπει το εργασιακό τοπίο σε αρένα αέναων αμοιβών εξευτελισμού.

Η κυβέρνηση επικαλείται ότι στη Βρετανία συμβαίνει το ίδιο. Αυτό που δεν μας λέει είναι ότι στη Βρετανία έχουν συνειδητοποιήσει πια μέσα από μεγάλες έρευνες αλλά και την ίδια την πραγματικότητα πόσο επιζήμια είναι η λογική των «μηδενικών ωρών» για την ίδια την οικονομική και κοινωνική υγεία της χώρας. Ας μάθει η ανενημέρωτη κυβέρνηση ότι στη Βρετανία συζητάνε πλέον για ολοκληρωτική κατάργηση αυτών των απάνθρωπων μέτρων.

Το νομοσχέδιο Γεωργιάδη εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα εκατομμύρια εργαζομένους. Νομοθετεί μια ζωή «σε αναμονή» όπου κανένας δεν θα έχει δικαίωμα καν να ελπίζει. Ο κόσμος θα πρέπει να δουλεύει σε πάνω από μία ανασφαλείς, χαμηλόμισθες και τιποτένιες δουλειές μπας και μπορέσει να πληρώσει ηλεκτρικό και σούπερ μάρκετ. Η κυβέρνηση, που ξέχασε να μας ενημερώσει προεκλογικά ότι αυτά ήταν τα σχέδιά της, κατεδαφίζει πια κάθε κοινωνική ισορροπία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This