Ο ρόλος (;) του Τσίπρα μετά την Αμερική

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του

Must Read

Το καλοκαίρι της απραξίας για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια τελείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα. Εδώ και λίγες ημέρες επέστρεψε στην Αθήνα από τις ΗΠΑ όπου ταξίδεψε οικογενειακώς προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα νεανικό του όνειρο, διασχίζοντας οδικώς τη Β. Αμερική στις άκρες των δύο ωκεανών.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολιτικό κεφάλαιο για το κόμμα του. Ωστόσο, κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με ποιον ακριβώς τρόπο ο ίδιος θα το αξιοποιήσει. Το βέβαιο είναι ότι θα επιμείνει να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του, διαφυλάσσοντας, όπως λένε κορυφαία στελέχη, την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να αποφύγει να δώσει το «παρών» στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σάββατο, όπου το μοναδικό αντικείμενο θα είναι η έγκριση των πέντε μέχρι στιγμής υποψηφιοτήτων και η παρουσίαση του πολιτικού τους προγράμματος.

Από το ορμητήριο του Σουνίου αλλά και το γραφείο του επί της λεωφόρου Αμαλίας θα έχει τώρα όλο τον χρόνο να σχεδιάσει με άνεση τις επόμενες κινήσεις του. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται ένας κύκλος διεθνών επαφών και ενδεχομένως η συγγραφή ενός βιβλίου αυτονόητου ενδιαφέροντος, καθόσον θα αφορά τις εμπειρίες του από την ηγεσία του κόμματος μέχρι την κατάληψη της εξουσίας και το διάστημα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όταν υποχρεώθηκε σε μια οδυνηρή προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η χθεσινή παρέμβαση του Νίκου Παππά, ο οποίος σε μια προσπάθεια να ανοίξει το «παιχνίδι» στην κοινωνία προτείνει στις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου να ψηφίσουν όχι μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι γραφτούν εκείνη την ώρα πάνω από την κάλπη, αλλά και οι κομματικοί «φίλοι». Είναι μια πρόταση που είχε υποστηρίξει εξαρχής η Εφη Αχτσιόγλου, συναντώντας την άρνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ζητεί να τηρηθεί το καταστατικό και να ισχύσουν όσα ακριβώς και στην εκλογή Τσίπρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This