Η «επανάσταση» των outsiders της Αυτοδιοίκησης

Η επιτυχία των Παπαδοπούλου - Καμπούρη παρά το «εμπάργκο» των συστημικών media

Must Read

Δύο αουτσάιντερ των αυτοδιοικητικών εκλογών κατάφεραν να κάνουν γκελ στους ψηφοφόρους, επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ο επιμένων νικά»!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Χωρίς τη στήριξη συστημικών media και τον πακτωλό των χρημάτων για προβολή, τόσο η Ελένη Παπαδοπούλου για τον Δήμο Αθηναίων όσο και ο Φίλιππος Καμπούρης στην Περιφέρεια Αττικής είχαν ποσοστά-έκπληξη!

Η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων Ελένη Παπαδοπούλου πήρε με την πρώτη 3,80% στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας. Χωρίς καμιά στήριξη και βοήθεια, ψηφίστηκε από 5.310 Αθηναίους, και δεν κατέβαινε με άλλη σημαία παρά με αυτή της κατοίκου των Αθηνών, στην πλατεία Βικτώριας μάλιστα, εκεί όπου χτυπά η προβληματική καρδιά της πόλης.

Η «Αθήνα της Ελένης» δεν προερχόταν ούτε στηριζόταν από κόμματα, δεν είχε ντιρεκτίβες και δεν μιλούσε ξύλινη γλώσσα, όταν εξέφραζε την αγωνία της για το μέλλον της Αθήνας! Μιας πρωτεύουσας που γκετοποιείται βουτηγμένη στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα! Αυτό συμμερίστηκαν τελικά χιλιάδες Αθηναίοι που της πρόσφεραν απλόχερα το 3,80%.

Από την άλλη, μια «γραφική», κατά κάποιους, υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αυτή του δημοσιογράφου Φίλιππου Καμπούρη, δελέασε πλήθος ψηφοφόρων. Η «Μάχη για την Αττική», ο συνδυασμός του Φίλιππου Καμπούρη, παρά τον αποκλεισμό του από τα κανάλια αλλά και τις καταγγελίες ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν έδιναν ψηφοδέλτια της παράταξής του, ψηφίστηκε από 39.706 πολίτες που του έδωσαν ποσοστό 3,18%, και δύο έδρες στην Περιφέρεια.

Η Ελένη Παπαδοπούλου και ο Φίλιππος Καμπούρης πέτυχαν άθλο, καθώς είναι σχεδόν ουτοπικό να ξεκινάς να δώσεις τέτοιες μάχες ολομόναχος. Ομως αυτοί το τόλμησαν και κατάφεραν να σχηματοποιήσουν μια δυνατή παρουσία στον χώρο του καθένας. Κι αφού και οι δύο πέρασαν το 3%, εάν ήταν επικεφαλής κομμάτων, θα έμπαιναν στη Βουλή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This