Μεταναστευτικό: «Ψίχουλα» στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η χώρα μας έλαβε χρηματοδότηση ύψους μόλις 42,4 εκατ. ευρώ

Must Read

Το Μεταναστευτικό είναι ένα από τα κατεξοχήν ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις χώρες του νότου να είναι εκείνες που, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται παραδοσιακά στο «μάτι του κυκλώνα» της εισροής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Ως εκ τούτου, για το 2023 η Ε.Ε. διέθεσε συνολικά 258,9 εκατ. ευρώ σε κράτη-μέλη της για την αντιμετώπισή του, με την χώρα μας να είναι μεν εκείνη που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη «γενναιότερη» χρηματοδότηση ανάμεσά τους, ύψους 42,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο, συγκριτικά με τα ποσά που έλαβαν χώρες όπως η Βουλγαρία, η Λετονία και η Κροατία, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα λαθρομετανάστευσης, στην πραγματικότητα μιλάμε για «ψίχουλα». 

Και, για του λόγου το αληθές, το υπόλοιπο ποσό της εν λόγω χρηματοδότησης μοιράστηκε  σε χώρες της Ε.Ε. ως ακολούθως: Βουλγαρία (37,3 εκατ. ευρώ), Λετονία (33,4 εκατ. ευρώ), Κροατία (29,9 εκατ. ευρώ), Ιταλία (28,8 εκατ. ευρώ), Κύπρος (23,03 εκατ. ευρώ), Λιθουανία (19 εκατ. ευρώ), Ουγγαρία (17,3 εκατ. ευρώ), Ισπανία (9,57 εκατ. ευρώ), Πολωνία (7,85 εκατ. ευρώ), Σλοβακία (5,2 εκατ. ευρώ) και Βέλγιο (5,08 εκατ. ευρώ).

Όσον αφορά στην Ελλάδα, πάντως, η χώρα μας εξασφάλισε τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση για δυο προτάσεις που υπέβαλε και εγκρίθηκαν, οι οποίες αφορούν:

  • στην ανάπτυξη οπτικών ινών και λογισμικού για τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συνοριακών σταθμών και
  • στην αναδοχή/οικογενειακή και κοινοτική φροντίδα και ημί-ρυθμίσεις ανεξάρτητης διαβίωσης για εφήβους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This