Qatargate: «Όλοι μού ζήτησαν να συνεχίσω την οικοδόμηση σχέσεων με το Κατάρ» λέει η Καϊλή

Νέες αποκαλύψεις

Must Read

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ…

Σε αποκαλύψεις προχώρησε το Politico σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Qatargate!

Μία υπόθεση που προφανώς δεν έχει ξεχαστεί, ούτε έχει μπει σε συρτάρι, αλλά με τον καιρό ολοένα και έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία με συνομιλίες… Με την Εύα Καϊλή σε πρώτο πλάνο.

«Η Εύα Καϊλή δεν μπορούσε να πιστέψει όσες κατηγορίες τις αναγίγνωσκαν οι αστυνομικοί και επίσης ήταν πανικόβλητη στις 9 Δεκεμβρίου του 2022, ανήμερα της σύλληψής της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακρίσεων από Βέλγους αστυνομικούς», δημοσιεύει το Politico.

Όπως επισημαίνεται, κύριοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ήταν ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φρανσέσκο Τζόρτζι και ο Αντρέα Κοτσολίνο. Όλοι τους τηρούσαν διαφορετική στάση. Αυτοί ήταν άλλωστε και οι πρώτοι αξιωματούχοι που ανακρίθηκαν από τις αρχές και πλέον όλοι… είναι εκτός φυλακής!

Ο Τζόρτζι είχε συλληφθεί όπως και ο πατέρας της Καϊλή, καθώς πιάστηκε με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα. Ενώπιον των ανακριτών η Καϊλή αρνήθηκε ότι ήταν μέλος οποιουδήποτε δικτύου και κυκλώματος. Ισχυρίστηκε δε, σύμφωνα πάντα με το Politico, ότι όλες οι αποφάσεις της –που θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκές για το Κατάρ- ήταν επίσημες εργασίες εκ μέρους των θεσμών της ΕΕ. Και οι οποίοι ήθελαν να οικοδομήσουν σχέσεις με μια χώρα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. «Όλοι μου ζήτησαν να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο», ανέφερε η ίδια.

Η αστυνομία ενημέρωσε τον Τζόρτζι την επόμενη ημέρα της δική του σύλληψης ότι είχε συλλάβει τον πατέρα της ευρωβουλευτή, Καϊλή, διότι είχε πάνω του μια βαλίτσα με χρήματα και ότι στο διαμέρισμα της Καϊλή και του Τζόρτζι βρέθηκαν επιπλέον χρήματα…

Η Καϊλή, είπε ο σύζυγός της, γνώριζε για την προέλευση των μετρητών, αλλά «δεν ήταν μέρος του δικτύου επιρροής» που είχαν στήσει ο ίδιος και ο Παντσέρι, εκ μέρους του Κατάρ! Έπειτα, ο Τζόρτζι είπε ότι τελικά η Καϊλή δεν… γνώριζε την προέλευση των μετρητών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This