Επεισόδιο Φλωρίδη στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε υπέρ των εγκληματιών!

Έξαλλοι Πολάκης και Τσακαλώτος

Must Read

Για προστασία των εγκληματιών κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τσίπρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αντέδρασαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παύλος Πολάκης, Γιάννης Σαρακιώτης, κ.ά.), αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος της Νέας Αριστεράς, οι οποίο τον χαρακτήρισαν ως ακροδεξιό.

Υπερασπιζόμενος το νέο Ποινικό Κώδικα ο Γ. Φλωρίδης είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σας ενοχλεί γιατί τα χρόνια που κυβερνήσατε το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η προστασία και το πώς να προστατέψετε τους εγκληματίες». Και συνέχισε σε οξύτερο ύψος «η τροποποίηση που κάνατε στον Ποινικό Κώδικα του 2019, παρατείνοντας και την λειτουργία της Βουλής για μία εβδομάδα, οδήγησε 5.000 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο αρχείο. Η φροντίδα σας ήταν πως ακόμα και και την τελευταία ημέρα που νομοθετούσατε στη Βουλή θα πάνε στο αρχείο 5.000 κακουργηματικές υποθέσεις. Η μόνη σας φροντίδα ήτανε πως οι μεγαλοεγκληματίες που είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη να αθωωθούν, μετατρέποντας τα αδικήματα τους από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Ψηφίσατε μέσα σε μία ημέρα 1.100 άρθρα. Στο όνομα του λαού το κάνατε αυτό; Στο όνομα των μεγαλοεγκληματιών το κάνατε».

Οι αναφορές Φλωρίδη προκαλούσαν τις αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, αλλά ο υπουργός επέμεινε: «Εσείς πώς γίνατε και πώς καταντήσατε έτσι και ψηφίσατε την απαλλαγή των κακούργων;».

Υπογραμμίζεται ότι πρώτος απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος ο οποίος σχολίασε ότι «ο Γ. Φλωρίδης απέδειξε ότι είναι δυνατόν να πας από το προοδευτικό χώρο στον ακροδεξιό χωρίς να περάσεις από τον φιλελεύθερο χώρο. Είχα πολύ καιρό να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο. Από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή είχα να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο», είπε και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια για το ταξίδι που κάνατε. Πίστευα ότι τα πιστοποιητικά που δώσατε με χυδαίες αναρτήσεις θα αρκούσαν αλλά έκανα λάθος». «Σας αδικώ. Πιστεύετε στην ακροδεξιά», κατέληξε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

«Η διαφορά μας είναι όταν εσείς δεν μπορείτε να προσδώσετε περιεχόμενο στην πολιτική σας ή να την υπερασπιστείτε, καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς», επέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης και, αφού επικαλέστηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, συνέχισε: «Εσείς ονομάζετε ακροδεξιά μία πρωτοβουλία υπέρ των δικαιωμάτων των θυμάτων. Αριστερά ονομάζεται ότι κάνατε υπέρ των εγκληματιών. Αυτή είναι η διαφορά μας».

«Ένα Φλωρίδη που ήταν στο ΠΑΣΟΚ είστε ο ίδιος; Γιατί αυτός ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε ακροδεξιός», ρώτησε σκωπτικά τον υπουργό ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και υπενθύμισε ότι «ο Στ. Κοντονής υπερψήφισε τους Ποινικούς Κώδικες. Καλούσε να υπερψηφίσουμε τους Ποινικούς Κώδικες».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This