Βουλή: Το «Μαζευτείτε» του Λαμπρούλη στην Κωνσταντοπούλου και η απάντηση της Ζωής

Must Read

Συνεχείς ήταν οι διαξιφισμοί ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τον προεδρεύοντα (και βουλευτή του ΚΚΕ) Γιάννη Λαμπρούλη. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ζ. Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο, μίλησε αρκετά λεπτά κατά του Γ. Λαμπρούλη, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά και χωρίς αυτός να αντιδρά, και μόλις τελείωσε τις παρατηρήσεις της του είπε: «Βάλτε μου τώρα τον χρόνο ομιλίας»!

Αργότερα η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού προκαλώντας αντιδράσεις βουλευτών. Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, με τον Γ. Λαμπρούλη να της λέει «Μαζευτείτε, σας το λέω λαϊκά» και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να ρωτά: «Σε ποιον άλλο αρχηγό κόμματος το έχετε κάνει αυτό;».

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Έχετε δίκιο όλοι σας ενδεχομένως, αλλά τι άλλο να κάνουμε; Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας έβαλε θέμα επί προσωπικού. Να ακούσουμε, λοιπόν, το προσωπικό.

Είναι η δεύτερη παρέμβαση που έχετε σήμερα το δικαίωμα, κυρία Κωνσταντοπούλου. Έχετε τον λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστώ.
Ζήτησα επί προσωπικού. Δεν ξέρω γιατί μου λέτε ότι είναι η δεύτερη παρέμβαση και δεν καταλαβαίνω και γιατί το διαπραγματεύεστε με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε Υπουργέ,….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ακούστε…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μη με διακόπτετε, σας παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Περιοριστείτε σε αυτό που θέλετε να πείτε…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα μου υπαγορεύσετε τι θα πω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης):…και μην κάνετε κρίσεις για τον Προεδρεύοντα ή για οποιονδήποτε άλλον. Σας παρακαλώ πολύ. Η υπομονή έχει και τα όριά της!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι εννοείτε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Μαζευτείτε, σας το λέω λαϊκά. Περιοριστείτε στην πολιτική αντιπαράθεση, στις θέσεις σας, στην αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση. Πολύ ευχαρίστως. Μην τα βάζετε όμως συνεχώς με το Προεδρείο και πώς σας χειρίζεται και αν σας χειρίζεται καλά ή όχι. Λοιπόν, παρακαλώ πολύ!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε βέβαιος ότι…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Πρέπει να συνεχίσουμε και τη συνεδρίαση. Συζητάμε τον Προϋπολογισμό. Υπάρχει μία διαδικασία. Έχετε τον λόγο για να μας εξηγήσετε το προσωπικό σας ζήτημα. Σας ακούμε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Λαμπρούλη, ως Βουλευτής του ΚΚΕ μού λέτε «μαζευτείτε, σας το λέω λαϊκά»; Λυπάμαι πάρα πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Είδατε που τελικά ο στόχος σας είναι το ΚΚΕ κι όχι ο Λαμπρούλης ο Αντιπρόεδρος;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λυπάμαι πάρα πολύ που μου λέτε από τη θέση του Προέδρου…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Στόχος σας είναι να σπιλώσετε το ΚΚΕ. Λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι, κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μου λέτε από τη θέση του Προέδρου…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Δεν πρόκειται να σας απαντήσω ό,τι και να πείτε. Συνεχίστε αυτή την κατεύθυνση, αυτή τη στάση σας και θα δούμε τελικά τι θα γίνει στο μέλλον.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Από τη θέση του Προεδρεύοντος μου λέτε «Μαζευτείτε» και μου λέτε κιόλας ότι δεν θα με ανεχτείτε άλλο κι ότι έχουν τελειώσει τα όρια της υπομονής; Σε ποιον άλλον Αρχηγό, κύριε Λαμπρούλη, το κάνατε αυτό; Πώς το επιτρέπετε στον εαυτό σας να το κάνετε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: Τώρα αυτό είναι το προσωπικό ή αυτό που επικαλεστήκατε για να πάρετε τον λόγο; Αυτό που επικαλεστήκατε, το προσωπικό, και σας έδωσα τον λόγο ποιο είναι; Θα μας το πείτε; Προφανώς κάτι με τον Υπουργό υπάρχει σε επίπεδο προσωπικού. Εξηγήστε μας.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα σοβαρό κοινοβουλευτικής τάξης και λυπάμαι που συμμετέχετε σε αυτό, σας το έχω πει και με άλλες ευκαιρίες. Διότι όταν μία συγκεκριμένη -συμβαίνει να είμαι η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός- πολιτική αρχηγός ως μοναδική γυναίκα πολιτική αρχηγός αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις συμπεριφορές και επιφυλάσσετε στον εαυτό σας αυτού του είδους την εξουσία δικαιούμαι και εγώ να διαμαρτυρηθώ και δεν δικαιούστε να με διακόπτετε διαρκώς. Παρακαλώ, λοιπόν, να με αφήσετε να τοποθετηθώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Και σας λέω λοιπόν ξανά τη λέξη «λυπάμαι πολύ» γι’ αυτά που μόλις πριν από λίγο είπατε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για αυτά που είπατε εσείς θα πρέπει να λυπάστε, που είπατε «Μαζευτείτε και σας το λέω λαϊκά, και μην δοκιμάζετε την υπομονή μας». Δεν ξέρω ποιοι είστε που δοκιμάζω την υπομονή σας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Να σας ακούσουμε για το επί προσωπικού τώρα, ποιο είναι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Σκυλακάκη, κύριε Υπουργέ, είπατε ότι δήθεν εγώ ήμουν κομμάτι κάποιας διαπραγματευτικής ομάδας που έφερε το τρίτο Μνημόνιο και ότι τη δική μου αντίληψη…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας):…(Δεν ακούστηκε)

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα με αφήσετε; Ή θέλετε να διακόπτετε; Γιατί πριν διαμαρτυρηθήκατε ότι δήθεν σας διέκοψα, ενώ απλώς έκανα νόημα στον Προεδρεύοντα ότι ζητώ τον λόγο επί προσωπικού.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

Είπατε λοιπόν -και έχετε και βοήθειες από όλη την Αίθουσα βλέπω εδώ, εν είδει πελταστών- ότι τη δική μας, της Πλεύσης Ελευθερίας, και τη δική μου προσωπικά αντίληψη για τη διαπραγμάτευση την ξέρετε από τη διαπραγμάτευση που έκαναν εκείνοι που έφεραν το τρίτο Μνημόνιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This