Η «σφαγή» στο εσωτερικό της ΝΔ για γάμους των ομόφυλων ζευγαριών έγινε θέμα στον Guardian

Ο βρετανικός «Guardian» επικαλείται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Εστία» και «Δημοκρατία» για το Βατερλό

Must Read

Εκτενή αναφορά στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία έκανε ο βρετανικός Guardian, επικαλούμενος μάλιστα και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Εστία» και «Δημοκρατία».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα ευαίσθητο θέμα στη χώρα που έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της εκκλησίας. «Ο Μητσοτάκης επιστρατεύει την πειθώ για να προωθήσει τη μεταρρύθμιση καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις στο κεντροδεξιό κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, ο Guardian σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης που ανήκει στη μετριοπαθή παράταξη αντιμετωπίζει την αποδοκιμασία των βουλευτών του και την αντίσταση της ισχυρής ορθόδοξης εκκλησίας. «Σε μια κοινωνία που θεωρείται μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνικά της Ευρώπης, ο Μητσοτάκης, που ανήκει στη μετριοπαθή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζει όχι μόνο την αποδοκιμασία των δικών του βουλευτών, αλλά και σκληρή αντίσταση από την ισχυρή ορθόδοξη εκκλησία».

Aναφορά σε «Εστία» και «Δημοκρατία»

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε χθες δημόσια ότι αδυνατεί να περάσει από την ΚΟ το κρίσιμο νομοσχέδιο και άφησε τους υπουργούς του να το καταψηφίσουν, λέγοντας ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία, την ώρα μάλιστα που παρακαλάει την αντιπολίτευση να τον στηρίξει!

«Την Πέμπτη, τα πρωτοσέλιδα της Εστίας και της Δημοκρατίας, δύο δεξιών εφημερίδων, έγραφαν ότι ο προτεινόμενος νόμος θα μπορούσε να απειλήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και μάλιστα να αποδειχθεί το «Βατερλό» του Μητσοτάκη» σημειώνει ο Guardian και έπειτα παραθέτει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα νομιμοποιήσει την παρένθετη μητρότητα.

«Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει αντιδράσεις από κορυφαίους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου του, είπε ότι είχε κινηθεί να αντιμετωπίσει το θέμα κυρίως επειδή τα παιδιά των ομοφυλόφιλων δεν αναγνωρίζονταν από την ελληνική νομοθεσία» αναφέρει ο Guardian και τονίζει μεταξύ άλλων: «ο Μητσοτάκης αποδέχτηκε επίσης ότι η συζήτηση για τους γάμους ομοφύλων χρειαζόταν χρόνο «για να ωριμάσει» και απέφυγε το ερώτημα για το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Επί του παρόντος, λιγότεροι από 100 από τους 158 βουλευτές του κόμματός του είναι πιθανό να το υποστηρίξουν».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This