ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Η κυβέρνηση φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις «κατάπαυση πυρός»

Must Read

Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει απερίφραστα τις ολοένα αυξανόμενες δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων για εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας», υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις «κατάπαυση του πυρός».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, ιδίως μετά και τις δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων οι οποίες βασίζονται σε λογική εθνοκάθαρσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις ολοένα αυξανόμενες δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων για εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας, οι οποίες βασίζονται σε λογική εθνοκάθαρσης. Μια λογική που μόνο περισσότερα δεινά μπορεί να φέρει όχι μόνο για τον Παλαιστινιακό, αλλά και για τον ισραηλινό λαό, καθώς θα ενισχύσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ειδικά όταν αποδέχεται δημόσια ότι σχεδόν 70% από τους πάνω από 25,000 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιχειρήσεις, ήταν άμαχοι πολίτες».

«Η ΕΕ οφείλει να στηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλει να εργαστεί και η ελληνική κυβέρνηση αντί να φοβάται να αρθρώσει τις λέξεις κατάπαυση πυρός», καταλήγει, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στο δημοκρατικό, φιλειρηνικό κίνημα στο Ισραήλ».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This