Αποκάλυψη: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκθέτει βάναυσα τον Κυριάκο για τα F-35!

Συντριπτική και η σύγκριση του αείμνηστου πρέσβη Μάικ Σωτήρχου με τον Γιώργο Τσούνη…

Must Read

Όποιος διαθέτει βασική γνώση των γεωπολιτικών συνθηκών αλλά και της πρόσφατης ιστορίας, καταλαβαίνει ότι η σημερινή πανηγυρική ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είναι τίποτε άλλο από «χάντρες στους ιθαγενείς».

Η «ευφορία» που εξέφρασε στην κάμερα ο πρωθυπουργός, είναι ουσιαστικά ο φερετζές μίας πρωτοφανούς εθνικής μειοδοσίας η οποία φέρει την υπογραφή του.

Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Γκρέγκορι Μικς για την έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, τεκμηριώνει ότι η περιβόητη «Διακήρυξη των Αθηνών», άνοιξε την κερκόπορτα ώστε η Τουρκία να εμφανιστεί ως ειρηνοποιός στο Αιγαίο, με την σφραγίδα της ελληνικής κυβέρνησης!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας, αποδυναμώνοντας όλον τον αγώνα του ελληνικού λόμπι , ο οποίος απαγόρευε την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, έχοντας ως κύριο επιχείρημα την επιθετικότητα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός με την στάση του, τόσο κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη και την «αδερφική» συνάντηση του με τον Ερντογάν, όσο και με την «Διακήρυξη των Αθηνών», πρόδωσε κυριολεκτικά τον αγώνα ομογενών και φιλελλήνων των ΗΠΑ.

Η ανάλυση όμως αυτής καθαυτής της αμερικανικής βοήθειας την οποία «διαφημίζει» ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έλαβε «φιλοδώρημα», άμεσα μάλιστα συνδεδεμένο με την στρατιωτική βοήθεια που στέλνει στην Ουκρανία!

Η συμφωνία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Μία ματιά όμως στο πρόσφατο παρελθόν, αρκεί για να τεκμηριωθεί η συντριπτική ανεπάρκεια Μητσοτάκη η οποία ζημιώνει βάναυσα το έθνος.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε την αντίστοιχη συμφωνία την οποία επέτυχε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, η οποία είναι πολλαπλάσια από την σημερινή για την οποία επαίρεται ο γιος του σήμερα. Φυσικά, τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο αείμνηστος Μάικλ Σωτήρχος. Αυτό από μόνο του, αποτελεί μια θλιβερή σύγκριση. Δύο εμβληματικές προσωπικότητες, απέναντι σε δύο πρόσωπα εμφανώς χαμηλότερου πολιτικού βεληνεκούς.

Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, που το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι ο αποπροσανατολισμούς του Έλληνα και βεβαία ο κ.Γιώργος Τσούνης που ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την εκπροσώπηση Ελληνα διαπλεκόμενου και σε πολλά εμπλεκομένου επιχειρηματία-εφοπλιστή…

Δείτε λοιπόν την επιστολή Σωτήρχου, όπως αποτυπώθηκε στο ΦΕΚ της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και κάντε την σύγκριση

«1) Επιθυμώ να επιβεβαιώσω το αίτημα της Κυβέρνησής μου. προς το Κογχρέσσο των Ηνωμένων Πολιτειών για την παροχή ποσού τριακοσίων σαράντα πέντε εκατομμυρίων δολλαρίων ($ 345.000.000) σε δωρεάν χρηματοδότηση Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων προς την Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας για δωδεκάμηνη περίοδο που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 1990.  

2) Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η Κυβέρνησή μου προτείνει να διαθέσει προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το κατωτέρω αμυντικό υλικό: 28 αεροσκάφη F-4E, 6 Αεροσκάφη Ρ3Α, 28 Αεροσκάφη Α- 7, 4 Αντιτορπιλλικά κατευθυνομένων βλημάτων κλάσεως Charles F. Adams.  

3) Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, η Κυβέρνησή μου προβλέπει-ότι, μετά τη σύναψη και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, η Ελλάς θα είναι μεταξύ των συμμάχων εκείνων του ΝΑΤΟ, που θα επωφεληθούν από το στρατιω­τικό άλικό των Ηνωμένων Πολιτειών που θα καταστεί διαθέσιμο από την εφαρμογή της παραπάνω Συμφωνίας.  

4) Ευχαρίστως επιβεβαιώνω ότι η Κυβέρνηση μου είναι έτοιμη .να παραιτηθεί από μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες περίπου πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων ($ 50.000.000), που σχετίζονται με συστήματα τα οποία αγοράσθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Δείτε το ΦΕΚ:

Δείτε επίσης:

F-35 με «αδιευκρίνιστο» εξοπλισμό για την Ελλάδα, την ώρα που η Τουρκία παίρνει 900 πυραύλους

Προπαγάνδα μετά την ήττα με τα τουρκικά F-16

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την έγκριση απόκτησης των F-35

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This