Τελεσίγραφο Χατζηδάκη για τα POS: «Δεν υπάρχει ούτε μια στο… τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση»

Έρχονται βαριά πρόστιμα για όσους αγνοήσουν το τελεσίγραφο

Must Read

Στις 30 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS για τις υπόχρεες επιχειρήσεις, με τον Κωστή Χατζηδάκη να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί άλλη παράταση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μιλώντας χθες Σάββατο 6/4 στο διεθνές Συνέδριο «Future of Retail 2024» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέκλεισε κάθε πιθανότητα να δοθεί και νέα παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS. «Μην πιστέψετε καμία φήμη, δεν υπάρχει ούτε μια στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να δοθεί παράταση», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ήδη σήμερα, όπως είπε, οι μισές επιχειρήσεις έχουν κάνει τη διασύνδεση, ενώ με βάση τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των διασυνδέσεων. «Άρα τι θα κάνουμε; Θα πούμε στο 90% εσείς είστε τα κορόιδα της υπόθεσης και το 10% θα είναι οι εξυπνούληδες που θα χαμογελούν εις υγείαν των κορόιδων; Το θέλετε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θέλουμε το 90% να πληρώνει και το 10% να μην πληρώνει. Δεν είναι δίκαιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για τον υπουργό το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Αυτό σημαίνει πως αν δεν ολοκληρωθεί στην ώρα του το έργο θα διακοπεί μερικώς η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Και αυτό δεν το αντέχουμε», εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι για όσες υπόχρεες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους ούτε έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό ραντεβού εντός Απριλίου, είναι αντιμέτωπες με την επιβολή προστίμων, εφόσον δεν μπορούν να αιτιολογήσουν ότι δεν το έπραξαν για λόγους ανωτέρας βίας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και 20.000 ευρώ για υπόχρεο διπλογραφικό.

Τα πρόστιμα αυτά μειώνονται στο μισό για επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους, (πλην των τουριστικών). Σε περίπτωση υποτροπής εντός πενταετίας τα πρόστιμα διπλασιάζονται και για κάθε επόμενη ίδια παράβαση τριπλασιάζονται!

  • Δείτε τη σημερινή συνέντευξη Χατζηδάκη στην ΕΡΤ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ουτε μια στο τρισεκατομμυριο να δουλεψω στην ζωη μου δεν υπηρχε. Γιαυτο ειμαι ακομη παρολο που με παρακολουθουν , υπουργος της πιο διεφθαρμενης εκδοχης της ΝΔ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This