Τσίπρας: «Ο Σόιμπλε ήθελε να κρύψει λάθη του» – To «καρφί» για Κασσελάκη

«Ο Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του χωρίς αντίπαλο και κινδυνεύει να βγει δεύτερος»

Must Read

Για τα απομνημονεύματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την πολιτική πτώση του Μητσοτάκη αλλά και τις πρακτικές Κασσελάκη μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει παραιτηθεί από την πολιτική σκηνή, καθώς παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο του να παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν την αριστερά.

Για τον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Τσίπρας δήλωσε: «Ο μακαρίτης είχε εμμονή με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι είχε ρίξει όλο το πολιτικό βάρος για να κρύψει δικά του λάθη και δικές του αδυναμίες» προσθέτοντας ότι «η Γερμανία είχε τεράστιες ευθύνες για την χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση χρέους 2008-2009. Η Ελλάδα ήταν ένα μικρό μέρος αυτού. Ήθελε λοιπόν, να ρίξει όλο το πολιτικό βάρος στην Ελλάδα, κάτι που ήταν αποδεκτό, ένας ιδιόμορφος λαϊκισμός».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που με εκπλήσσει είναι το θάρρος που είχε ο μακαρίτης στα απομνημονεύματά του να πει κάποια πράγματα με το όνομά τους. Η αντίστιξη ανάμεσα σ’ αυτά που έγραψε και σ’ αυτά που οι εγχώριοι υποστηρικτές του έλεγαν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που οι υποστηρικτές του ονόμασαν ως κωλοτούμπα, ο Σόιμπλε το χαρακτήρισε ως έναν αξιοπρόσεκτο ελιγμό, μια γενναία θέση που εδραίωσε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ» είπε σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να «παραμείνει στην ευρωζώνη και να ολοκληρώσει τα προγράμματα κάποιων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και να βγει στις αγορές».

Αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok, στην οποία έχει ρίξει όλο του το βάρος ο νέος πρόεδρος του κόμματος: «Δεν είναι μόνο το TikTok πολιτική. Πρέπει να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους με οράματα, με ιδέες, με αξίες. Θέλω να διεκδικήσω τον ρόλο παραγωγής πολιτικής μέσα από ένα Ινστιτούτο που φτιάχνω με συνεργάτες μου. Είμαστε πολιτικοί, όχι προϊόντα. Κάθε πρόσωπο θέλει να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο τον προσλαμβάνει η κοινή γνώμη. Rebranding στις αξίες που πρεσβεύω δεν θα κάνω».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι τρέχει μόνος του και κινδυνεύει να βγει δεύτερος, κάτι το οποίο η αντιπολίτευση πρέπει να εκμεταλλευτεί: «Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε έναν αγώνα στίβου μόνος του χωρίς αντίπαλο και κινδυνεύει να βγει δεύτερος. Αυτό οφείλει να το αξιοποιήσει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε και πρόσθεσε: «σε αυτές τις ευρωεκλογές κινδυνεύουμε να έχουμε μια εικόνα φοιτητικών εκλογών που όλοι θα έχουν χάσει και όλοι θα λένε ότι κέρδισαν. Δεν είναι εύκολο για τον κ. Μητσοτάκη να τρέχει με αντίπαλο τον κανένα και να τον κερδίσει ο “κανένας”».

«Αν το ποσοστό που έχει καταγράψει ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πιο χαμηλό από τις εθνικές εκλογές, θα έχει πρόβλημα. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα μια ευκαιρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το πολιτικό σύστημα να επανισορροπήσει» τόνισε και χαρακτήρισε αξιόλογους αντιπάλους τον Κασσελάκη και τον Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι δεν τους υποτιμά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This