Γύρισαν την πλάτη στην επιστολική ψήφο οι ομογενείς μετά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου και τη διάτρητη διαδικασία

Tο 75,7% των εγγεγραμμένων είναι κάτοικοι της χώρας

Must Read

Τους γύρισε μπούμερανγκ! Το κυβερνητικό αφήγημα για την επιστολική ψήφο κατέρρευσε μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και τις αποκαλύψεις για τη διάτρητη διαδικασία, με τους Έλληνες ομογενείς να δείχνουν ότι δεν τους εμπιστεύονται!

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι Έλληνες του εξωτερικού που εγγράφηκαν στο πλατφόρμα  epistoliki.ypes.gov.gr για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 9η Ιουνίου αφορούν μόλις το 25%.

Παρά τις δηλώσεις αυτοθαυμασμού της Νίκης Κεραμέως, οι ομογενείς μετά τον σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα που διέρρευσαν και έφτασαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με στόχο να διαφημίσει την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές αλλά και τους λανθασμένους καταλόγους με τριπλοεγγεγραμμένους, η επιστολική ψήφος αποδείχτηκε φιάσκο. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Ασημακοπούλου και του ΥΠΕΣ έχουν κατατεθεί 230 αγωγές από αποδήμους που διεκδικούν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο εγγράφηκαν συνολικά 202.556 άτομα. Από αυτούς οι 153.322, δηλαδή το 75,7% είναι κάτοικοι της χώρας, ενώ μόλις 49.234, δηλαδή το 24,3% είναι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά οι απόδημοι απλά διπλασιάστηκαν από τις εκλογές του 2023, όπου είχαν εγγραφεί 22.855 στους εκλογικούς καταλόγους και τελικά ψήφισαν οι 18.203.

Συγκεκριμένα, στη Γερμανία όπου μένουν πολλοί Έλληνες έκαναν εγγραφή 9.578 ομογενείς. Στη Βρετανία εγγράφηκαν 9.090 ενώ στις ΗΠΑ μόλις 3.857. Στο Βέλγιο έκαναν εγγραφή 3.491 Έλληνες, ενώ στην Ολλανδία 3.119.




 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δυστυχώς οι Έλληνες είμαστε μόνο της διαμαρτυρίας, όσο δεν είχαμε δικαίωμα ψήφου γκρινιάζαμε και τώρα που μπορούμε δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να δηλωθούμε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This