Τεράστιος σάλος: Το «Ζούλας Travel» από τη Eurovision έφτασε στη Βουλή

Ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τον Παύλο Μαρινάκη μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Espresso» για τα παρατράγουδα στη Eurovision

Must Read

Τα παρατράγουδα (εκτός από τις δηλώσεις δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που ανέφεραν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν ότι είναι «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», και τα χασμουρητά με πολιτικές προεκτάσεις της τραγουδίστριας που στείλαμε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό) έφτασαν και στη Βουλή, μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις της «Espresso» για το weekend στο Μάλμε της Σουηδίας του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα και της συμβούλου του Λίνας Παπαδάκη με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων! Ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, με τους Ζούλα – Παπαδάκη να μην έχουν λάβει επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο -και το τονίζουμε- τους CEO των δημόσιων φορέων, ενώ δεν αποτελούσαν καν μέλη της ελληνικής αποστολής!




Χθες λοιπόν, μετά το ρεπορτάζ μας, η υπόθεση έφθασε μέχρι το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον βουλευτή και πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο να καταθέτει ερώτηση και ΑΚΕ προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη με θέμα «Ανάγκη για εξηγήσεις όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη για αποπληρωμή ταξιδιού στη Σουηδία του προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. και της συμβούλου του, κατά το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής της EUROVISION 2024».

Στη σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει επί λέξει: «Κύριε υπουργέ, προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Espresso”, έκδοσης της 14/5/2024, πως με αφορμή τον πρόσφατο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της EUROVISION ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κύριος Ζούλας, ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο, με όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού καλυμμένα από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Ελληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια και φέρει τίτλο “Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας”, για το οποίο κάνει λόγο το σχετικό δημοσίευμα.

Προκύπτει, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι η προκλητική ενέργεια της κυρίας Σάττι να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε διεθνή καλλιτεχνικό διαγωνισμό έγινε παρουσία του ίδιου του προέδρου της ΕΡΤ στο Μάλμε. Ακόμα χειρότερα, η εγκληματική αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του θρησκευτικού χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη από μέλη της ελληνικής αποστολής έγινε, επίσης, ενώ ο κ. Ζούλας βρισκόταν στη σουηδική πόλη! Αξιοσημείωτη είναι, περαιτέρω, η αναφορά στο επίμαχο άρθρο για το ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν είχε λάβει κάποια επίσημη πρόσκληση από τη EBU, καθώς, η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο τους CEO των δημόσιων φορέων, ενώ, φυσικά, τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η ως άνω εφημερίδα αναφέρει δε ότι το κόστος αυτού του διήμερου ταξιδιού ανήλθε συνολικά στα 2.815 ευρώ. Ο αρθρογράφος της ανωτέρω εφημερίδας διατυπώνει επί του παραπάνω άρθρου την εύλογη απορία του ενώπιόν σας σχετικά με το ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε τη δαπάνη για το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία. Επειδή ασπαζόμαστε την παραπάνω απορία του δημοσιογράφου, κρίνουμε ότι καθίστανται απαραίτητες οι σχετικές διευκρινίσεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για το θέμα, ειδικά από τη στιγμή που, παρά την παρουσία του στον διαγωνισμό, δεν προστατεύτηκαν η εικόνα της Ελλάδας και τα εθνικά μας συμφέροντα από τις λαθροχειρίες μελών της αποστολής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος υπουργός: 1. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε τη δαπάνη για το ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία, κατά τις ημέρες διεξαγωγής της EUROVISION 2024;

2. Ποιο είναι το συνολικό κόστος για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2024;

Παρακαλώ να μου καταθέσετε αντίγραφα όλων των παραστατικών που αφορούν τις δαπάνες συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό τραγουδιού EUROVISION 2024. Ο ερωτών βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος».

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι τι θα απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός εντός της Βουλής, γιατί μέχρι χθες, και πριν η «Espesso» οδεύσει για το τυπογραφείο, ο πρόεδρος της ΕΡΤ τηρούσε σιγή ιχθύος για τις αποκαλύψεις μας, μη έχοντας απαντήσει γιατί ταξίδεψε μετά της συμβούλου του στη Σουηδία! Γιατί, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, το σίγουρο είναι πως δεν πήγαν για να «κλείσουν» το στόμα από το χασμουρητό της Σάττι και να κατευνάσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνησή της την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου των αποστολών μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου!

Δείτε επίσης:

Διήμερο στη Eurovision με χρήματα των φορολογουμένων για τον Ζούλα και την σύμβουλό του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This