Πόσο μας κοστίζει ο κ. Γκρίνμπεργκ;

Τέσσερα καίρια ερωτήματα προς τον Υπουργό Οικονομικών για το κόστος της επικοινωνιακής ομάδας του Πρωθυπουργού

Must Read

Τον στενό πυρήνα του πολυπρόσωπου και πανάκριβου επικοινωνιακού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος.

Παρουσιάζοντας στοιχεία από δημοσιογραφικές έρευνες γύρω από το επιτελείο του πρωθυπουργού, το κόστος αυτής ομάδας, τα κονδύλια που αξιοποιούνται για την πληρωμή τους -καθώς μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ- αλλά και της παρουσίας του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, ο κύριος Βιλιάρδος θέτει τέσσερα καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Οικονομικών:

  1. «Ποιες και πόσες πληρωμένες καταχωρίσεις έχουν δώσει και σε ποια ΜΜΕ του εξωτερικού, τα τελευταία 4 χρόνια, τα υπουργεία ή άλλες κρατικές υπηρεσίες και εγχώριες εποπτευόμενες από το Ελληνικό Δημόσιο Α.Ε., που έχουν κονδύλια και αρμοδιότητες προβολής, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Τουρισμού (ΕΟΤ), το υπουργείο σας, το υπουργείο Ναυτιλίας, η Endeavor Greece ή όποια άλλα υπουργεία;»
  2. «Ποιες ξένες εταιρίες δημοσίων σχέσεων (PR) έχουν, ενδεχομένως, μισθώσει τα ανωτέρω αναφερόμενα υπουργεία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ποιο τίμημα και για ποιον ακριβώς σκοπό;»
  3. «Το Μέγαρο Μαξίμου έχει προϋπολογισμό προβολής και σχετικές αρμοδιότητες ανατεθειμένες σε στελέχη του ή σε εξωτερικούς εργολάβους, όπως τα υπουργεία; Εάν ναι, ποιες και πόσες πληρωμένες καταχωρίσεις προβολής έχουν δρομολογηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και σε ποια Μέσα Επικοινωνίας τα τελευταία 4 χρόνια;»
  4. «Σε περίπτωση που επικοινωνιακές συμβουλές δρομολογούνται σε κυβερνητικά στελέχη στη βάση φιλικής σχέσης, όπως συμβαίνει με τον κ. Greenberg και τον πρωθυπουργό, έχουν εγγραφεί οι σχετικοί συνεργάτες επικοινωνιολόγοι στο Μητρώο Διαφάνειας του ν. 4829/21;»

Στον πρόλογο της ερώτησής του, μάλιστα, ο βουλευτής επισημαίνει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα μεγάλα ποσά άνω των 80.000.000 ευρώ, που δόθηκαν στα ΜΜΕ με άλλοθι είτε τη στήριξη κατά την πανδημία είτε την προβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και των «πράσινων» ή κοινωνικών μηνυμάτων, ενώ δεν λείπουν τα σχόλια για αμοιβές δημοσιογράφων που απασχολούνται στο επιτελικό κράτος από τα υπουργεία και την Προεδρία της Κυβέρνησης μέσω του ν. 4622/19.

Μάλιστα, αναφέρει και τις αποκαλύψεις του 2021 για την επικοινωνιακή υποστήριξη που λάμβανε η κυβέρνηση στο εξωτερικό, μέσω μιας μεγάλης εταιρίας lobbying των ΗΠΑ, της Edelman. Οι υπηρεσίες παρέχονταν με σύμβαση που είχε υπογραφεί μέσω της κρατικής «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.», πιο γνωστής ως Enterprise Greece, για περίοδο 8 μηνών, αλλά ανανεώσιμη. Το αντίτιμο ήταν 980.000 €, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος προαίρεσης, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This