«Σφάζονται» στη Νέα Αριστερά: Η οργάνωση Κυκλάδων καταγγέλλει ηγετικό της στέλεχος ότι είναι με τον Ξενοκώστα της ΟΝΕΧ!

Must Read

Μπορεί να είναι… ανύπαρκτη ως πολιτική παρουσία η Νέα Αριστερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο εσωτερικό της δεν γίνεται «το έλα να δεις»!

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της οργάνωσης των Κυκλάδων, ένα από τα ηγετικά της στελέχη (πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας), ο Ανδρέας Νεφελούδης, αναδείχθηκε σε «υπερασπιστή» της εταιρείας ONEX, «διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το όλο θέμα προέκυψε από την αγωγή που κατέθεσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Νεωρίου Σύρου, ΟΝΕΧ, εναντίον του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, με την οποία η ONEX διεκδικούσε 3 εκατομμύρια ευρώ από πολίτες-μέλη του, ως αποζημίωση για την αναφορά τους σε ζητήματα ρύπανσης του λιμένα της Ερμούπολης.

Η αγωγή απορρίφθηκε πρωτόδικα, η εταιρεία προσέφυγε στο Εφετείο κι εκεί, όπως επισημαίνει η Νέα Αριστερά Κυκλάδων, «ένας εκ των υπερασπιστών της ΟΝΕΧ μαζί με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β’ και τον βουλευτή της ΝΔ Φίλιππο Φόρτωμα, ήταν και ο Αντρέας Νεφελούδης (Α.Ν.) στέλεχος τότε του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυστυχώς της Νέας Αριστεράς, οι οποίοι κατέθεσαν με ένορκη βεβαίωσή τους υπέρ της αγωγής διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα».

Να θυμίσουμε πάντως ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου από όπου του ζητούσαν μάλιστα να εμπλακεί και στα media.

Στη συνέχεια βέβαια, «μεταμορφώθηκε» σε «κολλητό» φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

· Να τεθεί τέλος σε αυθαίρετες συμπεριφορές στελεχών που απογοητεύουν τον κόσμο της Αριστεράς

· Να συσπειρωθούν ξανά οι αγωνιστές για την οικοδόμηση κόμματος αρχών και αξιών, όπως επαγγέλλεται η Νέα Αριστερά

Στις αρχές Μαρτίου στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς ψηφίστηκε ομόφωνα από 1000 και πλέον συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ένα σημαντικό Ψήφισμα εναντίον της μεθόδου του εκφοβισμού πολιτών μέσω αγωγών, τα λεγόμενα slapp, όπου αναφέρθηκε και πιο συγκεκριμένα η περίπτωση της Σύρου.

Αφορά την περιβόητη πλέον αγωγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Νεωρίου ΟΝΕΧ εναντίον του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου με την οποία η εταιρεία διεκδικούσε 3 εκατομμύρια ευρώ από πολίτες – μέλη του, ως αποζημίωση για την αναφορά τους σε ζητήματα  ρύπανσης του λιμένα της Ερμούπολης. Η πρωτόδικη εκδίκαση ολοκληρώθηκε. Το δικαστήριο έκρινε ότι η μέχρι σήμερα δράση του Παρατηρητηρίου, προκειμένου να αναδείξει το ζήτημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος και της απειλής προς τη δημόσια υγεία είναι απολύτως θεμιτή, εύλογη, τεκμηριωμένη, δικαιολογημένη, χωρίς καμία σκοπιμότητα, έγινε στο πλαίσιο των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ότι καμία ζημιά (ηθική ή υλική) δεν έχει προκληθεί στην εταιρία από τη δράση του Παρατηρητηρίου. Παρόλο που η αγωγή απορρίφθηκε, η εταιρεία προσέφυγε στο Εφετείο. Με αυτό ως αφορμή προέκυψε και το ψήφισμά της Νέας Αριστεράς.

Στην υπόθεση αυτή ένας εκ των υπερασπιστών της ΟΝΕΧ μαζί με τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β’ και τον βουλευτή της ΝΔ Φίλιππο Φόρτωμα, ήταν και ο Αντρέας Νεφελούδης (Α.Ν.) στέλεχος τότε του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και σήμερα δυστυχώς της Νέας Αριστεράς, οι οποίοι κατέθεσαν με ένορκη βεβαίωσή τους υπέρ της αγωγής διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι μια πανελλαδική εθελοντική δικτύωση αριστερών πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των έντεκα βουλευτών, που σχημάτισαν την κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι μια πολιτική κίνηση “από τα κάτω”. Είναι ζωντανή πολιτική πρωτοβουλία και όπως ιστορικά συμβαίνει απόψεις και δράσεις, που πληγώνουν τη συλλογική προσπάθεια αποβάλλονται. Πιστεύουμε αυτό που λέμε και λέμε αυτό που πιστεύουμε σε κάθε επίπεδο.

Δυστυχώς όμως το ζήτημα της συμπεριφοράς του Α.Ν. είχε και συνέχεια, διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για δικούς του προφανώς λόγους, ανέλαβε πρόσφατα Διευθυντής σε μία αυτοαποκαλούμενη περιβαλλοντική ΑΜΚΕ, ονομαζόμενη «ΚΙνΗΜΑ», η οποία διοικείται άμεσα ή έμμεσα τόσο από τα συμφέροντα της ΟΝΕΧ, όσο και από τα συμφέροντα του κ. Μιχαλόπουλου που έχει αγοράσει το 30% της Ίου και δραστηριοποιείται εκεί νόμιμα ή παράνομα μέσω μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (πρόσφατα το ΣτΕ ακύρωσε μία σχεδιαζόμενη επένδυση του) και υποστηρίζεται από εφοπλιστικά συμφέροντα, όπως και από επίσημους φορείς της Πολιτείας (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου κ.α.), από τις Μητροπόλεις των Κυκλάδων κλπ.

Η συμπεριφορά και η εν λόγω ιδιότητα του Α.Ν. είναι θεμελιωδώς ασυμβίβαστες με τις αρχές και αξίες της Αριστεράς. Για το λόγο αυτό, εμείς, τα μέλη της Νέας Αριστεράς στις Κυκλάδες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του καμία ιδιότητα στελέχους του κόμματος μας.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, που πιστεύουμε ότι στηρίζουν και την ίδρυση του κόμματος της Νέας Αριστεράς, θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών, για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της Νέας Αριστεράς και την ήττα της ΝΔ, της Ακροδεξιάς και της ηγεμονίας των δεξιών και συντηρητικών ιδεών.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, δίνουμε τη μάχη της αξιοπιστίας της Αριστεράς, δίνουμε τη μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, δίνουμε τη μάχη για την ειρήνη, για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και υπέρ του κοινωνικού και οικολογικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, της παραγωγής και της οικονομίας!

18   Μαΐου 2024
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This