Σκάνδαλο με απευθείας αναθέσεις στη ΔΥΠΑ!

Εταιρία-φάντασμα που ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο πήρε έξι δουλειές ύψους 132.990 ευρώ, χωρίς διαγωνισμό

Must Read

Μία εταιρία-φάντασμα έχει «καταλάβει» τους τελευταίους μήνες τα γραφεία της διοίκησης του τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ), με αποτέλεσμα -κόντρα σε κάθε λογική- να καταφέρνει να εξασφαλίζει απευθείας αναθέσεις ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η εταιρία SYN INTERNATIONAL ΙΚΕ, που έχει ως ενεργά μέλη της διοίκησης τους ΚΑΖΙ ΖΑΦΑΡ ΟΜΑΡ με ποσοστό 99% και ΓΚΟΥΝΗ ΚΑΖΙ ΖΑΦΑΡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ με ποσοστό 1%, σύμφωνα με στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης και το ΓΕΜΗ, έχει αναλάβει έξι συμβάσεις συνολικού ύψους 132.990 ευρώ για την προβολή των δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Η εν λόγω εταιρία δεν διαθέτει ιστοσελίδα, λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, παρότι ως δραστηριότητα δηλώνεται ότι εξειδικεύεται (ΚΑΔ 62.01.11) στις υπηρεσίες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τεχνολογιών της Πληροφορίας για Εφαρμογές. Επιπροσθέτως, δεν βρέθηκαν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάλογη δραστηριότητα, δηλαδή ανάληψη έργων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Τα μόνα στοιχεία επικοινωνίας είναι ένα κινητό τηλέφωνο (στο οποίο ουδέποτε απάντησε κανείς στις επανειλημμένες οχλήσεις της «δημοκρατίας») και μία διεύθυνση σε κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, όπου στο ισόγειο στεγάζεται μία έκθεση επίπλων και στα υπόλοιπα γραφεία μία φαρμακευτική εταιρία.

Επιπλέον, στην αναρτημένη (στο υπουργείο Ανάπτυξης) ανακοίνωση σύστασης της εταιρίας, στις 11 Φεβρουαρίου 2023, πάλι στο ΓΕΜΗ, εμφανίζεται ως κοινή διεύθυνση κατοικίας των δύο προαναφερθέντων μελών μία εξοχική κατοικία με πισίνα στο Πικέρμι Αττικής.

Η σύσταση της εταιρίας SYN INTERNATIONAL ΙΚΕ στο ΓΕΜΗ

Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 2023, η εταιρία-φάντασμα αρχίζει να στέκεται πολύ τυχερή: με κριτήρια που ουδείς γνωρίζει, κερδίζει διαδοχικές συμβάσεις με τον τέως ΟΑΕΔ και μάλιστα κάτω 30.000 ευρώ (πλην ΦΠΑ), ώστε να μην απαιτείται διαγωνιστική διαδικασία!

Στις 14 Μαΐου 2024 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ) δημοσιοποίησε την τελευταία απευθείας ανάθεση από τη ΔΥΠΑ, ύψους 33.790,00 ευρώ, προκειμένου να διαφημίσει τις δράσεις κατάρτισης ανέργων.

Μία από τις έξι συμβάσεις μέσω απευθείας αναθέσεων

Μάλιστα, για τη σύμβαση αυτή έχει κληθεί να απαντήσει στη Βουλή και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και η βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζιάνη, υπεύθυνη Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, από το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», οι απευθείας αναθέσεις είναι συνολικά έξι, καθώς προηγήθηκαν οι εξής πέντε, πάλι με παρεμφερές αντικείμενο:

  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 15 & 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2023, συνολικής δαπάνης 29.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 35.960,00 ευρώ.
Άλλη μία από τις έξι συμβάσεις μέσω απευθείας αναθέσεων
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ – Προμήθεια / υπηρεσία «Διοργάνωση της Ημέρας Καριέρας ΔΥΠΑ στην Πάτρα στις 21/10/2023» για την κάλυψη των αναγκών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συνολικής δαπάνης ποσού 9.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ (24%), ήτοι ποσού 11.160,00 ευρώ.
  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΜΜΕ» – Υλοποίηση της προμήθειας – υπηρεσίας «Ενημέρωση κοινού σε ψηφιακά μέσα για τις δράσεις της ΜΕΜΜΕ», σύμφωνα με το Υ.Σ. 836/24-11-2023 της Διεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης της ΔΥΠΑ, αντί της συνολικής δαπάνης των 20.000,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 24.800,00 ευρώ.
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ OUTDOOR ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια για την outdoor επικοινωνιακή προβολή του Ευρωπαϊκού Ετους Δεξιοτήτων και Δράσεων της ΔΥΠΑ για την ΠΔ Θεσσαλίας, συνολικής δαπάνης 19.700,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 24.428,00 ευρώ.
  • ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΠΔ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2024 ΤΗΣ ΔΥΠΑ ΠΔ ΚΡΗΤΗΣ – Για την ανάδειξη ως οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την προμήθεια υπηρεσιών της «Διαφημιστικής καμπάνιας για την Ημέρα Καριέρας που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 09/3/2024», 14.012,00 ευρώ προϋπολογισμένου ποσού συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, συνολικής δαπάνης 11.300,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ήτοι 14.012,00 ευρώ.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

  • Με ποιο κριτήριο επελέγη η συγκεκριμένη εταιρία από τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη και όχι οποιαδήποτε άλλη που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο που υποτίθεται ότι είχε ανάγκη ο οργανισμός;
  • Η εν λόγω εταιρία, από την ίδρυσή της τον Φεβρουάριο του 2023 και μέχρι την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, έχει εργαζομένους (δηλωμένους στο «Εργάνη», όπως οφείλει) και, αν ναι, πόσους και σε ποιες ειδικότητες;
  • Η εταιρία παρέδωσε το έργο για το οποίο είχε συνάψει τις απευθείας αναθέσεις; Υπάρχει κάποιο υλικό (βίντεο); Κάποια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
  • Το παρέλαβε κάποιος ή κάποια μέλη επιτροπής από τη ΔΥΠΑ, που ήταν επιφορτισμένη με τη διαδικασία της παραλαβής του υλικού;
  • Η πολιτική προϊστάμενη του διοικητή της ΔΥΠΑ, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, συμφωνεί ότι αυτός είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων των ανέργων;

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και έχει ακουστεί και ότι γίνεται σαλαμοποίηση μεγαλύτερων έργων σε περισσότερα μέχρι 35 χιλιάδες για να πάνε απ’ευθείας!!

  2. Μάλιστα, μέχρι 35 χιλιάδες ευρώ με απ’ευθείας ανάθεση. Έχει ψάξει κάποιος άραγε όλες αυτές τις απευθείας αναθέσεις μήπως πάνε σε ημέτερους χωρίς αντίκρισμα στα έργα;;;

  3. Αν αρθρογραφούσατε για eurovision,παοκ,αεκ κτλ…βροχή θα ήταν τα σχόλια από τους γενικά ευαίσθητους Αίλλυνες….
    Για τα σκάνδαλα,σιωπή…
    Αυτό αξίζουμε ως Έθνος,ραγιαδισμό,μνημόνια και φτωχοποίηση..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This