Νέα προδοσία στους Σέρβους – Ο Βούτσιτς καλεί την Ελλάδα σε αποχή

Η Ελλάδα έτοιμη να υποστηρίξει το εξωφρενικό αίτημα αναγνώρισης της σφαγής της Σρεμπρένιτσα ως «γενοκτονίας» επειδή το απαιτούν οι Γερμανοί - Την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα το αρνείται πεισματικά στους Ποντίους

Must Read

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια στη Γενοκτονία των Ποντίων και αρνείται να καταδικάσει την Τουρκία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της ζώνης επιρροής τους (Ρουάντα, Βοσνία/Ερζεγοβίνη κ.λπ.) προωθούν με πάθος την ανακήρυξη της διεθνούς ημέρας «Μνήμης και σήμανσης της Γενοκτονίας του 1995 στη Σρεμπρένιτσα», που προτείνεται να είναι η 11η Ιουλίου κάθε έτους.

Το προτεινόμενο σχέδιο ψηφίσματος αναμένεται να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το ψήφισμα αναφέρεται στα γεγονότα που διαπιστώθηκαν από τις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία και του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, καθώς και των εθνικών δικαστηρίων.

Ο ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος, «καταδικάζει ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε άρνηση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα ως ιστορικού γεγονότος και καλεί τα κράτη-μέλη να διατηρήσουν τα γεγονότα, μεταξύ άλλων, μέσω των εκπαιδευτικών συστημάτων, αναπτύσσοντας κατάλληλα προγράμματα, αλλά και ως σημάδι μνήμης, για να αποτραπούν η άρνηση και η διαστρέβλωση των γεγονότων και η διάπραξη γενοκτονίας στο μέλλον».

Η σερβική πλευρά, που ακόμα μία φορά παλεύει σχεδόν μόνη της έναντι όλων και ναι μεν παραδέχεται ότι μπορεί να διεπράχθησαν εγκλήματα πολέμου αλλά σε καμία περίπτωση γενοκτονία, απηύθυνε έκκληση προς την Ελλάδα, παρά την πρόσφατη πισώπλατη μαχαιριά της χώρας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου υποστηρίξαμε το Κόσοβο, «αδειάζοντας» την παραδοσιακά φίλη γειτονική χώρα.

Srebrenica-Potocari

Το μήνυμα

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aλεξάνταρ Βούτσιτς σε βίντεο-μήνυμά του ζητεί από την Ελλάδα να επιλέξει την αποχή από τη σχετική ψηφοφορία (γνωρίζοντας, όπως λέει, ότι είναι δύσκολο η Ελλάδα να ψηφίσει «όχι») και επικαλείται την (ξεχασμένη επί περιόδου Μητσοτάκη) ελληνοσερβική φιλία.

  • Αναλυτικά αναφέρει:

«Έχουμε πολλούς φίλους. Είναι δύσκολο για πολλούς και πολλοί βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση. Μαθεύτηκε ότι σίγουρα οι Έλληνες θα είναι υπέρ του ψηφίσματος. Δεν το πιστεύω αυτό, πιστεύω στους Έλληνες φίλους μας, πιστεύω στους Έλληνες αδελφούς, πιστεύω σε τόσους άλλους που θα εμφανιστούν με την ψήφο τους και θα δείξουν πόσο σέβονται τους Σέρβους αδελφούς τους και τους καλώ να απέχουν. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να είναι εναντίον. Καλώ όλους τους φίλους ανά τον κόσμο να υψώσουν για μια ακόμη φορά τη φωνή τους για την προστασία μικρών εθνών που αγαπούν την ελευθερία και ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Σερβίας για την τεράστια στήριξη. Και, όπως είπα, δεν υπάρχει γυρισμός, η Σερβία θα νικήσει».

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ψήφισμα, ο ΟΗΕ «καταδικάζει ανεπιφύλακτα ενέργειες που δοξάζουν όσους έχουν καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα».

Το κείμενο υπογραμμίζει, επίσης, τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εύρεσης και ταυτοποίησης των λειψάνων των θυμάτων στη Σρεμπρένιτσα, ώστε να μπορούν να ταφούν με αξιοπρεπή τρόπο, και ζητεί τη συνέχιση της ποινικής δίωξης των δραστών.

Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει η χώρα μας σε άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα. Όπως και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που με ευκολία υιοθετεί τον όρο «γενοκτονία» για τον εμφύλιο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπου πράγματι έγιναν σφαγές και εγκλήματα πολέμου, αλλά σε καμία περίπτωση γενοκτονία.

Πόσο μάλλον όταν η διεθνής κοινότητα το αρνείται (υπακούοντας στις τουρκικές απειλές) επί δεκαετίες για τους Ποντίους, παρά τους 350.000 νεκρούς και τους χιλιάδες βίαια εκτοπισμένους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This