Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα για τις 9 Ιουνίου – Πώς θα μάθετε πού ψηφίζετε

Στον... αέρα η ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών

Must Read

Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε οι ψηφοφόροι να μπορούν να εντοπίσουν το που ψηφίζουν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από σήμερα, Παρασκευή 24/5, παρέχεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τουςΜπορείτε να αναζητήσετε το πού ψηφίζετε εδώ

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/2/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα και δικαίωμα ψήφου έχουν ακόμη και όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών, όσοι/ες, δηλαδή, έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως, για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά, υπάρχει και η δυνατότητα να κάνουν χρήση της -πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας- συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησής τους, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο), με τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν να καλούνται να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3%, για να έχουν δικαίωμα να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This