Επίθεση Χαμπίμπογλου στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για χάρη του τουρκοκόμματος DEB

Έδωσε και γραμμή να το ψηφίσουν για να κάνουν την παρουσία τους πιο έντονη!

Must Read

Ενοχλήθηκε ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», Χαλίτ Χαμπίμπογλου, από τα όσα είπε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης για το κόμμα ενεργούμενο του προξενείου και της Άγκυρας, DEB/ΚΙΕΦ.

Ο Στυλιανίδης ανέφερε ότι η συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος στις ευρωεκλογές δεν είναι μια νέα κατάσταση, αλλά έχει νέα χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες εργαλειοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας είναι πάγια πολιτική της Τουρκίας, ώστε ο κύριος στόχος να μην είναι η προστασία και η σωστή διαχείριση στην εφαρμογή των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά μάλλον να καταχραστεί τη συνθήκη σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα στην εξωτερική πολιτική.

Υποστήριξε ακόμη ότι το DEB/ΚΙΕΦ είναι εργαλείο και ότι στόχος είναι να μετρηθεί η δύναμη επιρροής των μηχανισμών στη μουσουλμανική μειονότητα και να διευκολυνθεί το πολιτικό παιχνίδι.

Αμέσως έσπευσε να υπερασπιστεί το κόμμα που φυσικά και στηρίζει, ο Χαμπίμπογλου ο οποίος έδωσε και γραμμή για να το ψηφίσουν, ώστε να αποδείξουν τη… δύναμή τους:

«Ο βουλευτής της περιφέρειάς μας Στυλιανίδης εξέφρασε για άλλη μια φορά τις αυταπάτες του για την κοινότητά μας κάνοντας αβάσιμες κατηγορίες για το Κόμμα FEP, το μοναδικό πολιτικό κόμμα της κοινότητάς μας, στη συνέντευξή του. Είναι παράλογο ο Στυλιανίδης να προσπαθεί να απεικονίσει τη νόμιμη πολιτική της πατρίδας μας, η οποία σέβεται την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία και τα δικαιώματα της κοινωνίας μας που κατοχυρώνονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, ως προσπάθειες εργαλειοποίησης της κοινότητάς μας. Είναι προφανές ότι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Στυλιανίδης και δεν συνάδουν με τα γεγονότα, δεν ωφελούν τη θετική ατζέντα και τις προσπάθειες διαλόγου που έχουν αποκτήσει δυναμική μεταξύ της χώρας μας και της πατρίδας μας μετά τις πρόσφατες συνομιλίες υψηλού επιπέδου. Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν οι αριθμοί είναι ότι το Κόμμα FEP έγινε πρώτο κόμμα λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019, στις οποίες συμμετείχε ως η φωνή της κοινότητάς μας. Ως τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη, θα ψηφίσουμε το Κόμμα FEP στις εκλογές του 2024 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας την παρουσία μας πιο έντονη στη χώρα μας και στην Ευρώπη και εκφράζοντας δυνατά τα ζητήματά μας»!

Εντελώς τυχαία τα «ζητήματά τους» είναι αυτά ακριβώς που θέτει προκλητικά η Άγκυρα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This