Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αναβρασμό και… εξελίξεις!

Μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη συγκεντρώθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της Πανεπιστημίου και συζήτησαν για το «πού πάει το πράγμα» με το ιδιωτικό κόμμα του Κασσελάκη

Must Read

Είναι τόσο πυκνή η δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εποχή, ώστε μπορείς να την κόψεις με το μαχαίρι. Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ εν κινήσει, καθ’ όσον ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος είναι ένα άλμπουμ με προσωπικές φωτογραφίες του και στιγμιότυπα από την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη» επαφή του με τον λαό.

  • Από τον Γ. Χατζηδημητρίου

Οι περιοδείες του, όπως διαπιστώνεται, διαθέτουν τα τυπικά χαρακτηριστικά προεκλογικών κινητοποιήσεων αμερικανικού τύπου, με τις αναγκαίες προσαρμογές, βεβαίως, στον μέσο εξωτισμό της βαλκανικής μας καθημερινότητας. Επί τούτου, έχει επιστρατεύσει ένα μικρό λεωφορείο -εκτός από τη χαμογελαστή φωτογραφία του και το επιτακτικό σύνθημα «καλύτερη ζωή τώρα!», δεν υπάρχει το λογότυπο του κόμματος-, με το οποίο ανεβοκατεβαίνει τη χώρα.

«Θα κρατήσω το όνομα ΣΥΡΙΖΑ» υπόσχεται για την ώρα, ελλείψει μάλλον ενός ελκυστικότερου τίτλου στη μαρκίζα, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του μετατρέπεται ραγδαία σε ένα άλλο κόμμα. Τα εκλεγμένα όργανα έχουν καταργηθεί και τα κομματικά στελέχη, βαφτίζονται πλέον συνεργάτες του ιδιοκτήτη- προέδρου, ενώ η παραγωγή πολιτικής επαφίεται στις προεδρικές επινοήσεις και επικουρικά στους αρμόδιους τομείς εργασίας. Η αγανάκτηση για αυτή τη μετάλλαξη πυροδοτεί εξελίξεις.

Διόλου τυχαία, όπως πληροφορήθηκε η «κυριακάτικη δημοκρατία», ομάδα πολύπειρων και μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών από όλες τις περιοχές της χώρας που συγκρότησαν την εκλογικά νευραλγική πτέρυγα των συμμάχων συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ώρες σε γνωστό ξενοδοχείο της Πανεπιστημίου -ιστορικό χώρο πολιτικών ζυμώσεων-, προκειμένου να συζητήσουν «πού πάει το πράγμα» με το ιδιωτικό κόμμα στο οποίο μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης.

Πρακτικές λεηλασίας

Κοινή διαπίστωση, ότι ο σημερινός πρόεδρος λειτουργεί με τη λογική κόμματος σούπερ μάρκετ, εισάγει χωρίς αρχές πρακτικές λεηλασίας των όμορων στρατηγικά χώρων, περιορίζει το εύρος του μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη και στο τέλος, μπλέκοντας σε προσωπικούς καβγάδες με τον Ν. Ανδρουλάκη, αναχαιτίζει την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και την κατάθεση μιας συγκροτημένης πρότασης διακυβέρνησης.

Τα πράγματα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Κασσελάκης προαναγγέλλει ένα οργανωτικό συνέδριο το φθινόπωρο, στο οποίο δεν κρύβει ότι θα στήσει ένα κόμμα στα μέτρα του.

«Εμείς θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Είναι ωραίο να μιλάς με ιδεολογικούς όρους, αλλά οι πολίτες ζουν σε ανασφάλεια και η ιδεολογία δεν τρώγεται» λέει αφοπλιστικά.

Συνεχίζοντας τα χτυπήματα στον Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν συμπαγής όταν εντάχθηκα. Τώρα είναι. Πρέπει να κυβερνήσουμε και ο κόσμος να ξέρει τι θα κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον άλλαξε». Δηλώνει δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές εξαιτίας της εντύπωσης «ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα […] και τον παρωχημένο, στερεότυπο, και όχι αξιόπιστο, πολιτικό λόγο του».

Η μόνη συνέπειά του μέχρι στιγμής, όπως παρατηρούν οι σχολιαστές, είναι να ανεβοκατεβάζει τον εκλογικό πήχη και να «παίζει» με τον χρόνο που θα δημοσιοποιήσει το μυστηριώδες «πόθεν έσχες» του.

Γνωρίζει, βέβαια, ότι μετά τις εκλογές, αναλόγως του αποτελέσματος, θα του ζητηθούν εξηγήσεις – τα πράγματα δεν θα είναι ανέφελα. Ηδη ο Θανάσης Καρτερός, αρθρογράφος της «Αυγής» και του στενού κύκλου Τσίπρα, συμβουλεύει όσους «πνίγονται» σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη να μη βιαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά και την ιδιοκτησία του κόμματος.

Είναι αυτοί που, όπως σημειώνει, υποψιάζονται πως το κόμμα που στήριξαν στα δίσεκτα χρόνια οδεύει όχι στην ευκταία μετεξέλιξη αλλά στην απευκταία μετάλλαξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρός της πλήξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This