Ο Ανδρουλάκης έχει συμβιβαστεί από καιρό με την ιδέα ότι θα χάσει τη μάχη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Αυτή την εποχή ο Νίκος Ανδρουλάκης υποφέρει από αϋπνίες. Ο λόγος, όπως εξηγεί, οφείλεται στο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν, αν έρθει δεύτερος στις ευρωεκλογές, δεν θα του τηλεφωνήσει για να δημιουργήσουν τη μεγάλη Κεντροαριστερά…

  • Από τον Γ. Χατζηδημητρίου

«Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο. Εχω σοκαριστεί» εξομολογήθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν τον πληροφόρησαν ότι στην Κεντροαριστερά που σχεδιάζει ο Κασσελάκης δεν περισσεύει χώρος για εκείνον.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία» λέει, συνεχίζοντας τις σκληρές επιθέσεις σ’ αυτό που ονομάζει «κόμμα Κασσελάκη». Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το Μαξίμου διαλέγει αντίπαλο γιατί το βολεύει ο Κασσελάκης, υποστηρίζει, αφήνοντας την ίδια στιγμή βαρύτατες αιχμές για το «πόθεν έσχες» του βασικότερου πολιτικού αντιπάλου του.

«Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ, αν ήμουν η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2.000.000 ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα δείξει το “πόθεν έσχες” του πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει τίποτα;» αναρωτιέται, επιχειρώντας να ρίξει ηθικές σκιές.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η αντιπολίτευση που ασκεί φέρνει αποτελέσματα. «Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές, με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε, στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες».

Για να μην… κατηγορηθεί, πάντως, για υπερβολικό αντικυβερνητισμό, σπεύδει να προσθέσει: «Δεν είναι μόνο η σύγκρουση, είναι και η γόνιμη πολιτική που ασκούμε. Είναι και η συναίνεση». Επικαλείται ως παράδειγμα την πρότασή του για κατάργηση της Golden Visa, η οποία υποχρέωσε την κυβέρνηση να την ανεβάσει στα 800.000 ευρώ, «για να μην παίρνουν τα σπίτια του ελληνικού λαού ισχυροί παίκτες τρίτων χωρών», προσθέτοντας: «Εμείς, όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε, συγκρουόμαστε παραγωγικά και νικηφόρα. Οταν χρειάζεται να συναινέσουμε, συναινούμε λογικά, με τις αξίες μας»…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμβιβαστεί από καιρό με την ιδέα ότι στις 9 Ιουνίου θα χάσει τη μάχη από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτός που θα επιβάλει τους όρους του για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Στενές φιλοδοξίες, χαμηλών πολιτικών μεγεθών, παρατηρεί η πολιτική αγορά…

Αυτός, πάντως, είναι ο λόγος που τελευταία ο Ν. Ανδρουλάκης προβάλλει επίμονα το επιχείρημα ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ της 9ης Ιουνίου το κόμμα του θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών, αφού θα έχει «πιάσει», έστω κατά τι, ποσοστό οριακά υψηλότερο από το 11,84% στις εθνικές και πολύ υψηλότερο από το 8,02% των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Εσχάτως, όλο και συχνότερα εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Μητσοτάκη. «Κατάφερε να μας πάει σε περαιτέρω απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην αγοραστική δύναμη, στην ακρίβεια, την υγεία, κι έχει το θράσος να συνθηματολογεί “ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να είμαστε κοντά στην Ευρώπη”;» σχολιάζει στους ακροατές του.

Για να τηρήσει, πάντως, τις γνώριμες ισορροπίες, δεν παραλείπει ποτέ να επιτίθεται και στον προσφιλή του στόχο, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «με το lifestyle κρατάει τον Μητσοτάκη όρθιο», όπως λέει. Τι τον χωρίζει απ’ τον Κασσελάκη; «Είμαστε διαφορετικά πράγματα» εξηγεί. «Εγώ παίζω μπάσκετ, εκείνος παίζει γκολφ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This