Μετά την καταδρομική επίθεση εξωπανεπιστημιακών στην Νομική Αθηνών και τον σοβαρό τραυματισμό διδακτορικού φοιτητή, αλλά και την παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου πως «η Πανεπιστημιακή Αστυνομία απέτυχε», στο Μαξίμου αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Σε έκτακτη σύσκεψη το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Νίκος Παπαϊωάννου, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κυρώσεις σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια αποφάσισε η άτυπη προπαρασκευαστική σύσκεψη για την ενίσχυση της ασφάλειας στα ΑΕΙ.
Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ένα σύνολο συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες θα μεταφραστούν σε άμεσες νομοθετικές και επιχειρησιακές πρωτοβουλίες. Λέξη «κλειδί» των εν λόγω παρεμβάσεων θα είναι η «συνέπεια» σε όλα τα επίπεδα.
Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα υπάρχουν συνέπειες και σε μεμονωμένες περιπτώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή του νόμου ή αντίστοιχων αποφάσεων.
Επίσης, η εφαρμογή των Σχεδίων Ασφαλείας από το σύνολο των Πανεπιστημίων καθίσταται επείγουσα.
Δείτε επίσης:
- Βελόπουλος για τα επεισόδια στη Νομική: «Ήταν όντως φοιτητές ή κάτι άλλο; Ας ψαχτούν στη Νέα Δημοκρατία»
- Σύσκεψη συγκαλεί στο Μαξίμου ο Μητσοτάκης για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια
Κυριακο μην βιαζεσαι εχεις ακομα 2 τετραετιες υπερτατε θεοπνευστε ηγετη μας !!!
6 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη η μία αποτυχία μετά την άλλη.
Ανίκανοι και επικίνδυνοι.