Φιέστα και απειλές Ερντογάν στα Κατεχόμενα – Η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλωνίζει ο Σουλτάνος

Must Read

Ένα ακόμη… πανηγυράκι έστησε ο Τούρκος πρόεδρος στο ψευδοκράτος. Έφτασε στην κατεχόμενη Λευκωσία το μεσημέρι του Σαββάτου συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Κατόπιν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τέλεσε τα εγκαίνια των κτηρίων των αποκαλούμενων από την Άγκυρα «Προεδρικού Μεγάρου» και της «Βουλής».

Ο ανεξέλεγκτος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Σουλτάνος χαρακτήρισε το κτηριακό συγκρότημα, που συμπεριλαμβάνει τέμενος και χώρο πρασίνου, «σύμβολο της αποφασιστικότητας του τουρκοκυπριακού λαού».

Ο Ερντογάν αποκάλεσε, επίσης, το έργο που χρηματοδότησε η Τουρκία «μια εκδήλωση της θέλησης ενός κράτους να υπάρχει απέναντι στην αδικία και την παρανομία, και μία ένδειξη της κοινής μοίρας της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου. Πάνω σε αυτό το ισχυρό θεμέλιο, ελπίζουμε ότι θα οικοδομήσουμε νέα επιτεύγματα και νέα έργα, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανεξαρτησία και το μέλλον».

Συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε απειλές: «Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν την αδελφότητά μας, να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσά μας και να σπείρουν τους σπόρους του μίσους αντί για ειρήνη και ηρεμία σε αυτά τα εύφορα εδάφη δεν θα πετύχουν».

Η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Η παράνομη επίσκεψη, συνδυαζόμενη μαζί με τις δηλώσεις που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα και από τον Τατάρ, αλλά και από πηγές που αποδίδονται στην Τουρκία, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την προσήλωση της άλλης πλευράς στην αποσχιστική της πορεία. Δεν είναι απλώς προκλητικές, περιφρονούν τη διεθνή κοινότητα, τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ, περιφρονούν την ίδια την ΕΕ.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με έντονη εγρήγορση και είναι σε διαρκή επαφή με κάθε διπλωματικό μέσο, με όλους τους διεθνείς μας εταίρους, είτε αυτοί είναι η ΕΕ ή οι διεθνείς εταίροι που ως Κυπριακή Δημοκρατία διατηρούμε μια πολύ στενή σχέση».

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. αφεριμ και αλλαχου ακμπαρ πολυχρονεμενε μου σουλτανε !!! εγω και ο προισταμενος μου σε χαιρετουμε και συμφωνουμε απολυτα μαζι σου !!! ηρεμα νερα και το τουρκ ετζιαν καζαν καζαν !!!

  2. Λεω μηπως αδελφια , οι δηθεν φιλοι σας σας σκαβουνε πισωπλατα τον λακκο σας ? Διοτι ολοι ασχολουντε με τον Τουρκο παρα με τον Κυπρο , που ειναι και χωρα της ΕΕ. Μαλλον θα εχετε στο μελλον τα προβληματα , που εχει η Ελλαδα στο Αιγαιο και μεσογειο .

  3. Κανει καλα την δουλεια του για την χωρα του , και δεν λογαριαζει κανεναν καλος κακος για τους αλλους , αυτος κοιταει το συμφερων του κρατους του .Ειναι μαγκας , ουτε πληρωμενος ειναι και ουτε μαμμοθρεφτος . Σαινας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This