Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολύ διστακτική με τους φίλους της Ελλάδας και πολύ «δοτική» με τους εχθρούς.
Δεν είναι ένα το γεγονός που επιβεβαιώνει τα παραπάνω∙ είναι πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύγκρουση Ινδίας – Πακιστάν και η καθυστερημένη -και προδήλως… χλιαρή- αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σε αυτή την ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για ισλαμιστική τρομοκρατία, ούτε καταδικάζεται κάποια παράταξη, οργάνωση ή χώρα για τις επιθέσεις. Απλώς επισημαίνεται ότι η Ελλάδα «εκφράζει βαθιά ανησυχία για την επιδεινούμενη κατάσταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, μετά την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ, Τζαμού και Κασμίρ». Επίσης, το ΥΠ.ΕΞ. αναφέρει ότι «πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία των αμάχων».
Όσοι διάβασαν αυτή την ανακοίνωση και δεν έχουν γνώση της κατάστασης μπορεί να υποθέσουν ότι Ινδία και Πακιστάν είναι εξίσου υπεύθυνες για την κλιμάκωση και πρέπει να συνετιστούν – κάτι που δεν έχει σχέση με την αλήθεια. Λησμονούν, καθώς φαίνεται, ο κ. Γεραπετρίτης και ο πολιτικός προϊστάμενός του Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η Ινδία είναι σύμμαχός μας, μας συνδέουν βαθιοί ιστορικοί δεσμοί, ενώ το Πακιστάν είναι ισλαμική χώρα, σύμμαχος της Τουρκίας, στρατεύματά του συμμετέχουν σε ασκήσεις μαζί με τους Τούρκους και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αναγνώριση του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου.
Σχετικά, υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ, σε συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στο Ισλαμαμπάντ, στις 13 Φεβρουαρίου 2025, δήλωσε: «Το Πακιστάν παρέχει την απόλυτη υποστήριξή του στην υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (σ.σ.: εννοεί τα Κατεχόμενα) και σε αυτή την υπόθεση στέκεται ακλόνητα και απολύτως στο πλευρό της Τουρκίας».
Επίσης, υπάρχει και το ζήτημα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που φαίνεται να έχει… στοιχειώσει. Και για αυτό το «στοιχειό» της αναβλητικότητας οι ευθύνες βαραίνουν την ελληνική κυβέρνηση.
Η εφημερίδα μας είχε επισημάνει τη δυσφορία του Ισραήλ για τη στάση Μητσοτάκη όσον αφορά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών με το πρωτοσέλιδο θέμα της Τρίτης 6 Μαΐου, που ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί και οι Κύπριοι «αγανάκτησαν με τις συνεχείς υποχωρήσεις στην Τουρκία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει χαρακτηριστική… νωθρότητα στην προώθηση αυτού του έργου, που έχει στρατηγική σημασία για τα εθνικά συμφέροντά μας, επειδή φοβάται μην τυχόν και στενοχωρήσει τους Τούρκους!
Η πατρίδα μας δεν μπορεί να πορευτεί άλλο πάνω στον δρόμο του εξευμενισμού των εχθρών της Ελλάδας και της αποκαρδίωσης των φίλων και συμμάχων μας. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να αλλάξει… χθες!
Πηγή: εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»
Διαβάστε επίσης: