Έστησαν συναυλία στο Ωδείο Αθηνών το υπουργείο Πολιτισμού και η τουρκική πρεσβεία!

Όλα για όλα τα δίνει η κυβέρνηση για την ελληνοτουρκική φιλία

Must Read

Μεγάλη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μη τυχόν και δεν εδραιωθεί η περιβόητη ελληνοτουρκική φιλία.

Έτσι τώρα την προωθούν μέσω του… πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Ωδείο Αθηνών, συναυλία υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα!

Στη μουσική βραδιά συμμετείχαν η Τουρκάλα πιανίστρια Ναζλί Χατζιαλίγολου και ο Έλληνας κλαρινετίστας Θανάσης Βασιλόπουλος. Στην εκδήλωση μίλησε ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Ερτσιγιές Τσαγατάι, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια… ιδιαίτερα θετική φάση τα τελευταία δύο χρόνια και οι δίαυλοι διαλόγου μας είναι ενεργοί και παραγωγικοί.

«Μόλις σήμερα, οι Υπουργοί Εξωτερικών μας συναντήθηκαν για άλλη μια φορά στην Αττάλεια, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυναμική των διμερών μας σχέσεων. Προετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου στην Άγκυρα τους επόμενους μήνες» είπε ο τούρκος πρέσβης.

Όπως είπε παρά «τις εκκρεμείς διαφορές των δυο χωρών» η κοινή δέσμευση είναι η προώθηση της σχέσης σε όλους τους τομείς προς αμοιβαίο όφελος και των δύο εθνών, χαρακτηρίζοντας τον πολιτισμό ζωτικό μέρος αυτής της προσπάθειας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσωνας Φωτήλας που στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τον Πολιτισμό ως γέφυρα μεταξύ των δυο λαών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This