Ομολογία Χατζηβασιλείου: Η απόφαση για το Σινά δεν έχει καθαρή ιδιοκτησία της Μονής

«Δεν αναφέρει ιδιοκτησία της Μονής επί λατρευτικών χώρων, δεν έχει καθαρή ιδιοκτησία σε πέριξ»

Must Read

Με στόχο την ολοκλήρωση της εκκρεμούς συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τη Μονή Σινά θα βρίσκεται στο Κάιρο την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ωστόσο στην σύντομη παρέμβασή του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το Σινά ο υφυπουργός εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι η δικαστική απόφαση θέτει ζήτημα ιδιοκτησίας για τις περιοχές πέριξ της μονής!

«Δεν αναφέρει ιδιοκτησία της Μονής επί λατρευτικών χώρων, δεν έχει καθαρή ιδιοκτησία σε πέριξ» είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Χατζηβασιλείου και πρόσθεσε ότι «αύριο στο Κάιρο θα βρίσκεται ο Γ. Γεραπετρίτης ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας (από τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας) και θα επιδιώξει να ολοκληρωθεί η εκκρεμής συμφωνία που είχε συζητήσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο πριν από το γεγονός».

Ο υφυπουργός ισχυρίσθηκε ότι γίνεται δεκτή η έφεση της Μονής και αποδεκτή η διαρκής παρουσία της στην περιοχή, ενώ έκανε λόγο για «ανεύθυνα» πράγματα που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση.

«Δεν έσπευσε η κυβέρνηση να αναλύσει μια πολυσέλιδη απόφαση της δικαιοσύνης, η αντιπολίτευση ήρθε πριν διαβάσει τα κείμενα να τοποθετηθεί με ανευθυνότητα και να βγάλει πύρινους λόγους κατά της κυβέρνησης» ανέφερε και σημείωσε ότι «είναι 160 σελίδες η δικαστική απόφαση, τεχνικό κείμενο στα αραβικά. Μόλις την Παρασκευή μας περιήλθε το πλήρες κείμενο και εξακολουθεί η επεξεργασία του.

Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει τέτοια σπουδή με τα ζητήματα της Μονής που αποτελεί φάρο της Ορθοδοξίας προς όλους μας. Ο ίδιος ο κ. Σίσι ανέλαβε δημόσιες δεσμεύσεις και είμαι βέβαιος ότι ούτε το Καιρό θα ήθελε να διακινδυνέψει τη σχέση φιλίας και αδελφοσύνης που έχει με την Ελλάδα» κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το μοναστήρι Αικατερίνη του Σινά ιδρύθηκε πριν 15 αιώνες και είναι εκεί πριν κατοικηθει η Αίγυπτος από τους Αιγυπτίους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This