Κακλαμάνης: Έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της αιγυπτιακής βουλής για την ιδιοκτησία της Μονής Σινά – Ο Μητσοτάκης;

Must Read

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου για το ζήτημα της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπογραμμίζεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης θέτει στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Χάναφι Αλί Γκεμπαλί τόσο το νομικό, όσο και το περιουσιακό καθεστώς της Μονής Σινά, κάτι που δεν έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης όταν επισκέφθηκε το Κάιρο!

Αντίθετα ο Ν. Κακλαμάνης τονίζει, ότι για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το νομικό καθεστώς της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως ζήτημα Διεθνούς Δικαίου, όπως αυτό προκύπτει από διατάξεις της Σύμβασης της UNESCO του 1972 για την Παγκόσμια Πολιτιστική και Φυσική Κληρονομιά. Σύμβαση, στην οποία έχουν προσχωρήσει 191 Κράτη-Μέλη του ΟΗΕ -ανάμεσα τους και η Αίγυπτος- και έχει υπέρμετρη τυπική ισχύ σε σχέση με τις διατάξεις νόμων των Κρατών, που την έχουν καταστήσει μέρος της έννομης τάξης τους. Κάτι, που σημαίνει ότι Αίγυπτος, δεν μπορεί να αντιτάξει προς οιονδήποτε – συνεπώς και προς την Ελλάδα- το εσωτερικό της δίκαιο και τις δικαστικές αποφάσεις που το εφαρμόζουν επικαλούμενη, δήθεν, αδυναμία εφαρμογής της στην πράξη. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι: «πέρα και έξω από κάθε αντίθετη ρύθμιση ή δικαστική απόφαση του εσωτερικού της δικαίου, η Αίγυπτος, με βάση την Σύμβαση της UNESCO του 1972 στην οποία προσχώρησε έχει διεθνή υποχρέωση, έναντι πάντων, αφενός να σέβεται πλήρως τον χαρακτήρα και την ενεργό λειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά ως Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συνιστά Κέντρο της Ορθόδοξης Πνευματικότητας, αξιοποιώντας κατά βούληση όλα, ανεξαιρέτως, τα κατά το 2002 και παλαιότερα περιουσιακά της στοιχεία».

Δείτε επίσης:

H αρχαιότερη βιβλιοθήκη της ορθοδοξίας στη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Μια «κιβωτός» γνώσης και σοφίας στην έρημο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This