Τον αντιρατσιστικό νόμο επικαλέστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να προειδοποιήσει ότι αν επαναληφθούν όσα σημειώθηκαν στη Σύρο με τους πολίτες να εμποδίζουν την αποβίβαση Ισραηλινών τουριστών, θα υπάρξουν συλλήψεις.
«Όποιος επιχειρήσει να εμποδίσει πολίτη τρίτης χώρας να εισέλθει στη χώρα νομίμως, θα ακολουθείται σε βάρος του η διαδικασία της μήνυσης, της σύλληψης και εν συνεχεία της ποινικής μεταχείρισης», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο Action24 και τόνισε: «Όπου ξαναγίνει αντίστοιχο περιστατικό θα ενεργοποιείται ο αντιρατσιστικός νόμος και όπου ξαναεμφανιστεί τέτοιο φαινόμενο θα γίνουν συλλήψεις».
«Έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας στη Σύρο»
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας στη Σύρο και να ασκηθούν διώξεις κατά των διαδηλωτών.
«Από εδώ και πέρα μπαίνει στο παιχνίδι και η αστυνομία» είπε και πρόσθεσε: «Στη δημοκρατική μας πολιτεία έχουμε Σύνταγμα και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Στην περίπτωση της Γάζας -ενάμιση χρόνο τώρα- είχαμε στην Ελλάδα 522 συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες που ξεκινούσαν από το Σύνταγμα ή το Μέγαρο Μουσικής και κατέληγαν μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ. Αυτό είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει και είναι στο πλαίσιο της δημοκρατικής μας διαδικασίας…. Να το κάνουν, αλλά από ένα σημείο και μετά, όταν αυτό μετατρέπεται σε επιθέσεις εναντίον πολιτών τρίτων χωρών ή Ελλήνων πολιτών για λόγους διάκρισης, τότε στη συγκεκριμένη περίπτωση πράγματι έχουν ρατσιστικό χαρακτήρα και είναι ρατσιστικές επιθέσεις. Δηλαδή, αυτοί ποιοι είναι που πάνε μπροστά στο λιμάνι και παριστάνουν τους “φύλακες” και με ρατσιστικό τρόπο, καλούν τους πολίτες, που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα, να μην την επισκεφτούν; Τι είναι αυτό;» αναρωτήθηκε.
«Θα γίνουν συλλήψεις»
Σύμφωνα με τον υπουργό: «Είναι πλήρης εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου και έπρεπε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η εισαγγελία να ασκήσει διώξεις εναντίον τους, να συλληφθούν και να ασκήσει δίωξη εναντίον τους. Όπου ξαναγίνει αντίστοιχο περιστατικό θα ενεργοποιείται ο αντιρατσιστικός νόμος και όπου ξαναεμφανιστεί τέτοιο φαινόμενο θα γίνουν συλλήψεις».
Δείτε επίσης:
- Κάτοικοι της Σύρου απέτρεψαν την αποβίβαση των Ισραηλινών τουριστών στο νησί
- Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου για την μη αποβίβαση των Ισραηλινών τουριστών
- Σύρος: Επίθεση του Άδωνι στους κατοίκους που απέτρεψαν την αποβίβαση των Ισραηλινών τουριστών
Τεράστιο έργο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Έχει ήδη αφήσει βαθύ αποτύπωμα.
Πιάσε πρώτα κανέναν εγκληματία γύφτο, κανέναν βιαστή, ληστή, τραπερ, λαθρομεταναστη, ρε καραγκιοζη και κράτησε τον στη φυλακη αντί να βγει σε δύο μέρες. Που ασχολείσαι με όποιον δεν γουστάρει παιδοκτονους στη Γάζα. Βλακα βαψομαλλια
με αρχηγό Κούλα που της κρεμετε η κα ποτά από την ωωωωπη ροχαλας και κλωτσιά που στο χοιειδη
Όπου βρίσκουμε φασιστες και σιωνιστές φασίστες, δολοφόνους αμάχων, μικρών παιδιών, που βομβαρδίζουν κόσμο που περιμένει με ένα κατσαρόλι, που τους βάζουν ποντικοφάρμακο στην ανθρωπιστική βοήθεια και εμπορεύονται τα μέλη νεκρών Παλαιστινίων, θα τους τσακίζουμε όπου τους βρίσκουμε. Εδώ δεν είναι η μεγάλη όμορφη Αμερική του μεγάλου όμορφου τραμπούκου, ούτε το κράτος δολοφόνου του Νετανιάχου και των εξτρεμιστών του. Δικαιώσατε τον Χίτλερ αλήτες και γίνατε χειρότερο τέρας από αυτόν. Τον αντιρατσιστικό νόμο θα τον επικαλεστούμε εμείς που μας αφήσατε έρμαια στην ίδια μας τη χώρα να μας ξεφτιλίζουν ισραηλινοί τουρίστες
Όπως αλλάζει το χρώμα στο Μαλλι από πυροξανθο σε καστανό βελούδο έτσι κ από πασοκ σε φιλοσιωνιστης.
εδώ συλλαμβάνουν ακόμα και αυτούς που εμποδίζουν ή συλλαμβάνουν αυτούς που εισέρχονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ… βλέπε Έβρο
οι μόνοι νόμοι που τηρούνται εδώ είναι αυτοί που δεν αφορούν Έλληνες και η φορολογία για τους Έλληνες….
δεν είμαστε με τα καλά μας! έχετε χάσει την μπάλα! για την συμπεριφορά των Σιωνιστών στη Ρόδο, τι εχεις να πεις? πρωτα φωνάζανε συνθήματα υπέρ του IDF και μετά συνθήματα κατά της παλαιστινης! όταν αντέδρασαν οι ντόπιοι (και όχι τουρκοι όπως έλεγαν κάποιοι) , το έπαιζαν θυματα! είναι η πρωτη φορα? οχι βέβαια.. στη Μυτιλήνη επιτέθηκαν σε μαγαζιά επειδή είχαν παλεστινιακες σημαίες, στην Αθήνα σιωνιστης επιτέθηκε σε 2 γυναικες επειδή συμμετείχαν σε πορεια υπέρ της παλαιστινης! ακόμα και τον Ρουβίκωνα απειλουν (και με απειλές για εκτελέσεις)! τι θα κάνετε με αυτήν την προκλητική συμπεριφορά κατά Ελλήνων πολιτων?και για να είμαστε ξεκάθαροι,αυτο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη! οποιος αντιτίθεται στους σιωνιστές πεφτει θυμα διώξεων και απειλών. που σημαίνει ότι δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτή η πολιτικη, αλλά από την ΕΕ καθ’υποδειξη των Σιωνιστών! αυτους εξυπηρετούν αυτοί οι “νομοι” και όχι τους Έλληνες πολιτες που με τέτοιους νόμους χάνουν το συνταγματικο δικαιώμα της ελευθερης έκφρασης. οι αναφορές σε “ρατσιστικά κίνητρα” είναι απλά μια προφαση!Μόνο ντροπή για αυτήν την ελεεινή κυβέρνηση!