Στον λογαριασμό της ελληνικής πρεσβείας στο Λουξεμβούργο στο Facebook έγιναν αναρτήσεις υπέρ των διαδηλώσεων για την Λωρίδα της Γάζας. Το γεγονός δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από το υπουργείο Εξωτερικών ενώ σε εξέλιξη είναι πειθαρχικές διαδικασίες.
«Σε περισσότερα από 100 σημεία της χώρας, στα νησιά και στο ηπειρωτικό τμήμα, πραγματοποιούνται σήμερα κινητοποιήσεις με αίτημα “να σταματήσει η γενοκτονία” στη Γάζα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση της πρεσβείας που κατέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:
«Έχουν εκκινήσει ήδη οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διοικητικές και πειθαρχικές διαδικασίες προκειμένου να διασαφηνιστούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.
Υπογραμμίζεται ότι το περιεχόμενο της ανάρτησης αυτής δεν εκφράζει την επίσημη θέση της χώρας μας».
Δείτε επίσης:
- «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα διαδηλώνουν κατά του Ισραήλ ζητώντας να σταματήσει η γενοκτονία
- Γάζα: Έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια η Ελλάδα – Η ανάρτηση Μητσοτάκη
και η στάση της κυβέρνησης στην γενοκτονία στη Γάζα, δεν εκφράζει το ελληνικό λαό. εσείς γιατί είστε ακόμα κυβέρνηση? για να ΧΑΙΡΕΣΤΕ σε ΚΑΘΕ καταστροφή της χώρας? ποιον ρωτήσατε? και για τη Γάζα και για την Ρωσία? Επειδή είστε εσείς φασίστες να γίνει και ο λαός? δεν είστε με τα καλά σας εκεί στην κυβέρνηση… αλλά εντάξει, τι να περιμενει κανεις από μια ανθελληνική και εχθρική προς τον λαό κυβέρνηση… ΟΞΩ ΡΕ!
Δημόσιες υπηρεσίες της χώρας στο Εξωτερικό…”ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ “…
..
Μπράβο στους εκεί διπλωμάτες είναι οανω από όλα άνθρωποι.