Σκηνές και διάλογοι γκροτέσκ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με πρώην πρόεδρο του Οργανισμού να μην αναγνωρίζει τι έχει πει στις καταγεγραμμένες συνομιλίες του! Πρόκειται για τον Κυριάκο Μπαμπασίδη, ο οποίος «ακούγεται» σε πλήθος συνομιλιών με τον «φραπέ» (κατά κόσμον Γ. Ξυλούρη), τον νυν υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρ. Κέλλα, τον πρ. υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ. Σταμενίτη, τον πρ. γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Στράτακο.
Στη συνομιλία με τον «φραπέ» μιλούν για έναν «Μάκη» που «στέκει στο Μαξίμου», αλλά ο Κ. Μπαμπασίδης εμφανίσθηκε να μην ξέρει τον «Μάκη» που είναι στο Μαξίμου. Ούτε καν όταν του είπαν το επώνυμο Βορίδης δεν θυμήθηκε.
Στη συνομιλία Μπαμπασίδη – «φραπέ» ο τελευταίος λέει «εφόσον στέκει το Μαξίμου και στέκει και ο Μάκης, είσαι βράχος που δεν πέφτει. Λοιπόν, πάτα εκεί να τα γ…μήσεις όλα».
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτούσε επισταμένως «ποιος είναι ο Μάκης», αλλά ο Μπαμπασίδης τής έλεγε ότι αυτά είναι στη δικογραφία που δεν την γνωρίζει. «Ποιος είναι ο Μάκης;» ρώτησε η Μ. Αποστολάκη και ο μάρτυρας αποκρίθηκε: «Τι απάντησα;».
Το ερώτημα επαναλήφθηκε αρκετές φορές χωρίς να απαντάται, μέχρι που παρενέβη ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Ανδρέας Νικολακόπουλος, διαπιστώνοντας πως ο μάρτυρας «δεν ξέρει τον διάλογο»!
Το ερμάριο της Τυχεροπούλου
Και ο Κ. Μπαμπασίδης (όπως έκανε χθες και ο πρ. πρόεδρος Ν. Σαλάτας) επιτέθηκε προσωπικά στην υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ Π. Τυχεροπούλου, η οποία αποκάλυψε το σκάνδαλο. Ισχυρίσθηκε ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έμαθε τυχαία πως η Τυχεροπούλου ήταν ειδική επιστήμονας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και ότι τα Σαββατοκύριακα έπαιρνε έγγραφα από ένα ανοικτό αρχείο που βρισκόταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να το αξιοποιεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Ο Κ. Μπαμπασίδης υποστήριξε ότι η Π. Τυχεροπούλου όταν αποπέμφθηκε από τη θέση της διευθύντριας που είχε στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν άνοιγε το ερμάριό της για να ενημερωθεί ο διάδοχός της και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν οι πληρωμές. Κατά τον μάρτυρα, χρησιμοποιήθηκε αλυσοπρίονο για να ανοίξει το ερμάριο της Τυχεροπούλου και τότε βρέθηκαν μέσα σε αυτό «13 ιεραρχικές προσφυγές», οι οποίες είχαν γίνει παραδεκτές αλλά «όχι με νόμιμες διαδικασίες» και έτσι εστάλησαν στη Δικαιοσύνη. Ανάμεσα στις προσφυγές ήταν οικογένειας της οποίας είχε δεσμευθεί η περιουσία της και μιας 73χρονης που φερόταν να είχε εισπράξει παρανόμως περί τα 900.000 ευρώ.
Δείτε επίσης:
- Σαλάτας κατά Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Βουλή: Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δεσμεύεται ότι θα πληρωθούν οι αγρότες!
- Ο Βάρας και τα… γλέντια στην Εξεταστική
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο γιος απαντά στην κλήση του… μακαρίτη πατέρα του από την ΝΔ
Αυτή είναι διαδικασία που θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση!!! τι ζούμε? πόσα χρόνια τώρα και πόσο ακόμα?