Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης, πρώην μέλος της Ελληνικής Λύσης, κατέχει το ρεκόρ των υψηλότερων δηλωθέντων εισοδημάτων ανάμεσα στους 300 βουλευτές της Ελληνικής Βουλής.
Εισοδήματα 18,6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Novartis
Σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες του 2023, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης δήλωσε συνολικά εισοδήματα ύψους 18.602.652 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού, συγκεκριμένα 18.442.402 ευρώ, προέρχεται από την αμοιβή του για τη συμμετοχή του στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.
Ο βουλευτής είχε αναλάβει τη συνηγορία των προστατευόμενων μαρτύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γεγονός που του εξασφάλισε την εντυπωσιακή αυτή αμοιβή.
Περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις
Παρά τα εκατομμύρια που εισέπραξε, οι τραπεζικές καταθέσεις του Παύλου Σαράκη παραμένουν σχετικά μέτριες, ανερχόμενες σε 47.381 ευρώ και 4.692 δολάρια. Επιπλέον, διαθέτει δύο θυρίδες στην Εθνική Τράπεζα και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται μετοχές και ομόλογα συνολικής αξίας 161.094 ευρώ.
Ακίνητα και επιχειρηματική δραστηριότητα
Ο βουλευτής δηλώνει εγγραφές σε 22 ακίνητα σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας, της Γλυφάδας, της Νέας Σμύρνης και του Αγρινίου. Επίσης, διαθέτει τρία επιβατικά αυτοκίνητα. Επαγγελματικά, ο Παύλος Σαράκης είναι ιδιοκτήτης της δικηγορικής εταιρείας «ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ».
Τα δάνεια
Οι δανειακές υποχρεώσεις του βουλευτή ανέρχονται σε 561.804 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει μέρος των οικονομικών του δεσμεύσεων.
Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή για το 2023:
sarakis_paylos_4146215_2024eΔείτε εδώ το πόθεν έσχες του ανεξάρτητου βουλευτή για το 2024:
σαρακησ_παυλοσ_4148573_2023
-Σπακανοβαγγελοδημητρόπουλος κύριε πρόεδρε.
-Εμένα να κοιτάτε όταν μου μιλάτε
-Μα εσάς κοιτάω κύριε πρόεδρε.
Μπορεί να έχει χάσει το μάτι του αλλά δεν έχει χάσει την ικανότητα να κλέβει & να είναι λαμόγιο!
Λύπηση,0!
τα υψηλότερα φανερά εννοείτε ! 🤣🤣🤣
Παίζει, να τον έχει διαγράψει, γι αυτό το λόγο, ο Βελό
Μόλις έφυγε από την Ελληνική λύση εμφανιστήκαν τρελά ποσά. Δεν λέω ότι είναι ποσά συναλλαγής για να πουλήσει τον Βελόπουλο, αλλά εδώ αυτός που κουνούσε το δάχτυλο στον Βελόπουλο εμφανίστηκε ο πλουσιότερος. Σε άλλη χώρα θα του είχαν κάνει φίλο και φτερό πως βρέθηκαν τόσα χρήματα αλλά εδώ κάνουν μεταξύ τους ξέπλυμα με δήθεν έρευνες. Φάτε δημοκρατία. Φάτε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν τα έκλεψε από το Ελληνικό δημόσιο…το δημόσιο της Αμερικής τα έδωσε…θα μιλήσει ο Άδωνις…ποιος αυτός με τα 500 αδιευκρινιστα …αντε ρε γελοία λσμογια…κλέφτες και φασίστες μια ζωή!
Μπαντριώτης και αυτός, νοιάζεται για το πόπολο των Ελλήνων…
ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS….ΚΑΙ ΞΕΝΗ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ (ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ …ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ )
Εχει χάσει το μάτι του