Σε εκδήλωση για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ocean with David Attenborough», η οποία διοργανώθηκε από το Revive Our Ocean και το National Geographic Pristine Seas, σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως αφοσιωμένη στον στόχο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έχουμε ήδη εξαγγείλει και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα πρώτα σχέδια για τη δημιουργία δύο μεγάλων θαλάσσιων πάρκων στα Ιόνια Νησιά και στις νότιες Κυκλάδες, τα οποία θέλουμε να θεσμοθετήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πάντα σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές κοινότητες και κυρίως με αυτούς οι οποίοι θα είναι οι άμεσα ωφελημένοι από τέτοιες δράσεις προστασίας».
Υπογραμμίζοντας ότι αύριο θα βρεθεί στην Αμοργό, για να παρουσιάσει και να συζητήσει με τους τοπικούς ψαράδες για την πρωτοβουλία του «Αμοργοράματος».
«Αξίζει, λοιπόν, το μήνυμα αυτής της ταινίας αλλά και το μήνυμα του «Αμοργοράματος» να διαχυθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι αυτό που σήμερα αποτελεί την εξαίρεση, αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα, να μπορέσει να πολλαπλασιαστεί. Αλλά αυτό δεν θα γίνει χωρίς συστηματική ενημέρωση και χωρίς τη δική σας συμβολή. Και αναφέρομαι πρωτίστως στην κοινωνία των πολιτών, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις» σημείωσε.
«Στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης στα ζητήματα της προστασίας των θαλασσών μας»
«Να ξέρετε ότι στην κυβέρνηση θα βρείτε έναν συνεπή αρωγό. Δεν υποτιμώ τις δυσκολίες, γνωρίζω πολύ καλά τον κίνδυνο ο οποίος υπάρχει οι προστατευόμενες περιοχές να μείνουν μόνο στα χαρτιά. Αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι προσωπικά παραμένω απολύτως δεσμευμένος στους κυβερνητικούς στόχους έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί.
Και είμαι σίγουρος ότι και με τη δική σας τη βοήθεια θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης στα ζητήματα της προστασίας των θαλασσών μας, αλλά κυρίως να χαράξουμε ένα καινούργιο υπόδειγμα, έναν νέο δρόμο για τις τοπικές κοινότητες, για τα νησιά μας, ειδικά για τα μικρά νησιά μας, και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον από αυτό το οποίο θα δείτε στο πρώτο μισό της ταινίας» ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δείτε ακόμα:
- «Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία», δήλωσε ο Τσίπρας από τη Σορβόννη
- Ισραήλ: Διάβημα του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που κρατούνται ως μέλη του στολίσκου