Στα όριά του έφερε τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ο υφυπουργός Ενέργειας Νικος Τσάφος με τη (μη) απάντησή του σε ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου. Την ώρα που έβγαινε από την αίθουσα ο ανεξάρτητος βουλευτής φώναζε «Ντροπή σου! Ντροπή σου!» στον υφυπουργό που σιωπούσε.
Μάλιστα το επεισόδιο σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος μιλώντας για «διάλυση»: «την διάλυση την είδαμε εδώ πριν από λίγο. Βουλευτής, πρώην υπουργός της ΝΔ, να φεύγει από τα έδρανα και να σας λέει «ντροπή σας»», είπε.
Ποια ήταν η αφορμή της έκρηξης Σαλμά
Αφορμή του επεισοδίου ήταν η απάντηση του Ν. Τσάφου στο κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, καθώς ο βουλευτής διαμαρτυρήθηκε ότι δεν του απάντησε ο υφυπουργός περιοριζόμενος να πει ότι υπάρχουν «τεχνικές διαφορές» ανάμεσα στους ρυθμιστές του έργου.
«Σας ρωτούσα που ξόδεψε 300 εκατ. ο ΑΔΜΗΕ. Θα τα πείτε στη Βουλή θέλετε δεν θέλετε. Αν δεν πείτε σημαίνει ότι κάτι έχετε να κρύψετε», είπε ο Μ. Σαλμάς και πρόσθεσε: «Όταν λέει ο Χριστουδουλίδης «δεν εκβιάζομαι» είναι πολύ σοβαρό να πείτε ποιος τον εκβιάζει.
Πλήρωσε ο ελληνικός λαός ρήτρες; Πληρώνετε εσείς ή η Κύπρος; Κάθε μέρα πόσο; Που πήγαν τα 300 εκατ. του ΑΔΜΗΕ για ένα έργο που δεν έχει ξεκινήσει;».
Μετά τις διαμαρτυρίες ο Ν. Τσάφος είπε ότι «ο ΑΔΜΗΕ έχει πληρώσει 300 εκατ. το μεγαλύτερο για την υλοποίηση του συμβολαίου που βρήκε. Ρήτρες: προφανώς έχει ρήτρες, είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο. Ο ΑΔΜΗΕ έχει πληρώσει 300 εκατ. για την υλοποίηση του συμβολαίου».
Όμως και αυτά δεν άρεσαν στον Μ. Σαλμά καθώς πρόκειται για δημοσιευμένες πληροφορίες.
Δείτε επίσης:
- Παπασταύρου για ηλεκτρικό καλώδιο: «Ίσως την Δευτέρα δημοσίευση απόφασης για διαχείριση από ΑΔΜΗΕ»
- Επιμένει ο Μάριος Σαλμάς: «Με Μητσοτάκη δεν ξαναεπιστρέφω στην ΝΔ»
- Ο Μάζης προειδοποιεί: «Επεκτείνετε τα 12 ναυτικά μίλια τώρα!»
δεν υπάρχει έργο χωρίς ρεμούλα της ΝΔούλας
ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ! 🙏