«Επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα, όπου οι φεουδάρχες είχαν εξουσία πάνω στους κολλήγους. Έτσι, τώρα ο εργαζόμενος γίνεται δούλος». Με τις φράσεις αυτές ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο Κεραμέως για την 13ωρη εργασία.
«Πιο αντίθετο και κόντρα τίτλο για το ν/σ δεν θα μπορούσατε να βρείτε! «Δίκαια Εργασία για Όλους»! Είναι ένα νομοθέτημα – οδόφραγμα στα δικαιώματα του λαού. Είναι ένα νομοσχέδιο – λαιμητόμος, που θα διαλύσει οριστικά ό,τι έχει απομείνει από την προστασία της εργασίας. Το Εργατικό Δίκαιο κατεδαφίζεται. Τα δικαιώματα σβήνονται σε λίγες σελίδες» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο:
«Προωθεί την υποτίμηση της εργασίας, την εντατικοποίηση με εξοντωτικά ωράρια, την αναλωσιμότητα του εργαζομένου. Ο εργαζόμενος μετατρέπεται σε μια φθηνή μηχανή, που χρησιμοποιείται και πετιέται όποτε θέλει το αφεντικό.
Δεν πρόκειται για δίκαιη εργασία, αλλά για την οριστική κατάργησή της» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Βελόπουλος.
Ποινικό αδίκημα ο μη εμβολιασμός των αιγοπροβάτων
Αναφερόμενος στα αγροτικά ο Κ. Βελόπουλος τόνισε: «Πείτε μας πότε θα πληρωθούν οι αγρότες. Κόψτε τον λαιμό σας και πείτε πότε θα πληρωθούν οι αγρότες».
«Μπούκαρε ο OLAF σήμερα στον ΟΠΕΚΕΠΕ! Ωχ, Παναγιά μου! Και επειδή κάποιοι είναι πολιτικοί απατεώνες εδώ μέσα, πείτε μας τώρα πότε θα πληρωθούν οι αγρότες. Μην λέτε ψέματα συνεχώς» ανέφερε ενώ για την ευλογιά των αιγοπροβάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει εμβολιασμούς.
«Η Κομισιόν, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Ένωση Κτηνιάτρων έχουν προτείνει να γίνει εμβολιασμός και δεν εμβολιάζεται κανένα ζώο» επεσήμανε ο Κ. Βελόπουλος και αναρωτήθηκε:
«Λέτε ότι είναι ποινικό αδίκημα να εμβολιάζουν παράνομα τα ζώα. Όταν δεν εμβολιάζεις τα ζώα ενώ το επιβάλλει η ΕΕ, δεν είναι ποινικό αδίκημα; Όταν καταστρέφεις τους κτηνοτρόφους και ζημιώνεις με 500 εκατ. το ελληνικό Δημόσιο, δεν είναι ποινικό αδίκημα;».
«Χειραψάκιας» ο Μητσοτάκης
Αναφερόμενος στον Άγνωστο Στρατιώτη ο Κ. Βελόπουλος επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «για να φιμώσει τον δελφίνο τον Δένδια, που εν πάση περιπτώσει έχει ψηφίσει τα πάντα αλλά τώρα είναι δελφίνος, του πέταξε το μπαλάκι. Ο άνθρωπος δεν γνώριζε ότι ο χώρος δεν είναι του Άμυνας αλλά της Προεδρίας της Δημοκρατίας».
Έδειξε μάλιστα φωτογραφία του Κ. Μητσοτάκη που δένει τα κορδόνια του πάνω σε μνημείο στην Αλεξανδρούπολη.
Για την Γάζα
Για την Γάζα ο Κ. Βελόπουλος επεσήμανε ότι ο Τραμπ τοποθετεί τον Ερντογάν επιτηρητή της ασφάλειας στην Λωρίδα και στην ανατολική Μεσόγειο ενώ θα συμμετέχει μαζί με το Κατάρ στην ανοικοδόμηση της περιοχής. «Και έτσι, ο πρωθυπουργός μας αποδεικνύεται άτυχος και χειραψάκιας, ενώ ο Ερντογάν αποδεικνύεται σουλτάνος και τυχεράκιας» σχολίασε.
Ακόμη είπε ότι «το Κατάρ “καρφώνει” τα μυστικά των Rafale στους Τούρκους ενώ η Ελλάδα “κοιμόταν”. Έξι μαχητικά Rafale βρίσκονται εδώ και καιρό στην Τουρκία, η οποία επιχειρεί να αποκτήσει κρίσιμη γνώση των μηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων τους! Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Voice News. Και θέλω να μου πείτε αν αληθεύει».
Δείτε επίσης:
- Βελόπουλος σε Γεωργιάδη: Ο Δένδιας διάδοχος αλλά θα φύγετε με ελικόπτερα! – Τι απάντησε ο Άδωνις
- Παιχνίδια στη Βουλή: Ονομαστική για το 13ωρο ζητά η αντιπολίτευση – Ονομαστική για όλο το νομοσχέδιο θα ζητήσει η Κεραμέως
- Θερμή χειραψία με τον Τραμπ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αίγυπτο