Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της MARC.
Σε αυτό παρουσιάστηκαν τα ποσοστά που δίνουν οι πολίτες σε ενδεχόμενα κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά.
Σε ερώτηση για την πιθανότητα ψήφου σε ένα κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, το 32,3% απαντά σίγουρα ναι και μάλλον ναι (15,1% και 17,2%) και το 57,3% απάντησε μάλλον και σίγουρα όχι (15,1% και 42,2%).
Την Μαρία Καρυστιανού θα ψήφιζε το 35,7% των γυναικών και το 29,1% των ανδρών. Οι περισσότερες ψήφοι προέρχεται από τις ηλικίες 17-44 ετών με το ποσοστό να φτάνει στο 46,3%. Το 25,7% προέρχεται από τις ηλικίες 45-64 ετών και το 17% από 65 ετών και άνω.
Με βάση την πρόθεση ψήφου, το 64,3% των ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας θα ψήφιζαν ένα κόμμα της Καρυστιανού, ενώ τα ποσοστά ψηφοφόρων από τα άλλα κόμματα είναι από τη ΝΔ 10,1%, από τον ΣΥΡΙΖΑ 36,2%, από το ΠΑΣΟΚ 35,3%, από την Ελληνική Λύση 47,6%, από το ΚΚΕ το 30,1%, από άλλο κόμμα το 46,1%, ενώ απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει το 30,8%.
Η δημοσκόπηση και ο Τσίπρας
Σε ερώτηση για το πόσοι θα ψήφιζαν ή δεν θα ψήφιζαν ένα κόμμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, το 10,2% απάντησε σίγουρα ναι, το 13,8% μάλλον ναι, το 72,8% σίγουρα και μάλλον όχι.
Αντίστοιχα για ένα κόμμα με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, το 5,8% απάντησε ότι θα ψήφιζε σίγουρα ναι, το 10,5% μάλλον ναι και το 81,4% σίγουρα και μάλλον όχι.
Στην ερώτηση για το πώς θα λειτουργούσε ένα κόμμα του Αλέξη Τσίπρα για το πολιτικό σύστημα, το 30,8% απάντησε θετικά, το 34% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 32,1% απάντησε αρνητικά.
Με βάση την πρόθεση ψήφου, ένα κόμμα Τσίπρα θα ψήφιζε το 5,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 91,3% του ΣΥΡΙΖΑ, το 23,8% του ΠΑΣΟΚ, το 23,2% της Ελληνικής Λύσης, το 21,7% του ΚΚΕ, το 24% της Πλεύσης Ελευθερίας, το 26,7% από άλλο κόμμα και το 23,5% δεν έχει αποφασίσει.
Το ποσοστό Σαμαρά
Στην ερώτηση για το πώς θα λειτουργούσε ένα κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στο πολιτικό σύστημα, το 23,7% απάντησε θετικά, το 32,4% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και το 41,5% αρνητικά.
Τον Αντώνη Σαμαρά θα ψήφιζε το 8,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 21% του ΣΥΡΙΖΑ, το 26,6% του ΠΑΣΟΚ, το 24,7% της Ελληνικής Λύσης, το 11,6% του ΚΚΕ, το 11,6% της Πλεύσης Ελευθερίας, το 18,7% από άλλο κόμμα και το 18% δεν έχει αποφασίσει.
Ως προς την προτίμηση για Πρωθυπουργό (Ψήφος Ιουνίου 2023), το 14,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 16,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 48,1% ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το 72,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 35,4% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ τον Αλέξη Τσίπρα.
- Δημοσκόπηση Marc: Οι 3 «πληγές» για την κυβέρνηση και η έκπληξη Τσίπρα
- Μητσοτάκης: Να αποσυνδέσουμε τον ιστορικό χώρο του Μνημείου από την Πλατεία Συντάγματος!
- Νίκος Δένδιας: Δήλωση σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
ρε ποιος Σαμαράς και Τσίπρα??? άντε μας έχετε ζαλισει με σενάρια επί σεναρίων τον τελευταίο μήνα!!! έχετε να ασχολείται με τίποτα σοβαρότερο ή θα μας κερνάτε σανό μέχρι να το φάμε όλο?
Μετα του Κουλη εποχη , πρεπει να ερθει η Δημοκρατια και Δικαιοσυνη , και να διωξουμε τους Απατσι .