Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και βρισκόταν πάντα στο περιβάλλον Τσίπρα.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το Δεκέμβρη του 1982. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις.
Την 21 Ιανουαρίου 2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Όταν αποστρατεύτηκε συντάχτηκε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι μέλος του Ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή της στο Action 24 ξεκαθάρισε ότι «περιμένει το κόμμα Τσίπρα» και ότι η ίδια «δεν ενδιαφέρεται να πολιτευθεί» και δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής σε περίπτωση που δρομολογηθεί το φημολογούμενο κόμμα.
Τσιριγώτη για Τσίπρα: «Πιο ώριμος από ποτέ»
Μιλώντας για τη συμμετοχή της στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Τσίπρα, σημείωσε ότι δημιουργούνται ομάδες εργασίας και ότι η ίδια θα έχει την ευθύνη για τους τομείς της ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης. «Θα δημιουργήσουμε προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», όπως τόνισε.
Η κ. Τσιριγώτη εξέφρασε την αγωνία της για την έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, καθώς «θα περιγράφει σε ένα κεφάλαιο το μεταναστευτικό».

Αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «είχε μια έντιμη διακυβέρνηση με αξίες» και «αγαπάει και με το παραπάνω τη χώρα του, με τα λάθη του», ενώ χαρακτήρισε σημαντική την αναγνώρισή του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ανέφερε ακόμη ότι στην κεντροαριστερά «μόνο ο Τσίπρας μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη» και ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι «πιο ώριμος από ποτέ».

