Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη της τροπολογίας για την οπλοκατοχή.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στα μπλόκα των αγροτών και στο ξύλο που έφαγαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε «εξωφρενικούς» τους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί «άσκησης ακραίας αστυνομικής βίας», η οποία είπε ακόμη ότι η αστυνομία ξυλοκόπησε και κακοποίησε τους αγρότες.
Απευθυνόμενος προς την κ. Κωνσταντοπούλου, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι κατηγορεί 57.000 εργαζόμενους αστυνομικούς που προστατεύουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Η απάντηση Χρυσοχοΐδη στην Κωνσταντοπούλου
«Αυτά βλέπετε, ενώ σε 1700 διαδηλώσεις δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός. Πραγματικά ντροπή. Μας λέγατε πέρυσι για αστυνομικούς που ντύθηκαν προβοκάτορες και έριξαν μολότοφ. Να τελειώνουμε με αυτά. Η Ελληνική Αστυνομία είναι από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες. Δεν είναι σάκος του μποξ για τον καθένα εδώ πέρα, ο αστυνομικός», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος μίλησε για «όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι ωστόσο δεν μάσησαν».
«Κανένα όργιο καταστολής. Καμία βία. Καθόλου. Σε εκατοντάδες σημεία υπάρχουν αυτή τη στιγμή μπλόκα αγροτών και διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Ούτε βία, ούτε καταστολή», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Δείτε ακόμα:
- Ακρογωνιαίος λίθος σταθερότητας η Ελλάδα για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Ο Σιμόπουλος προκαλεί: «Πρέπει να επέμβει η αστυνομία και να τελειώνει αυτή η ιστορία»

