Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται σε αγροτικές περιφέρειες είχε συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, με εσωκομματικά πυρά για την διαχείριση του αγροτικού.
Φωνές ακούγονταν από την Αραμπατζή, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες. Ο Τσιάρας άκουσε τα εξ αμάξης όχι μόνο από την Φωτεινή Αραμπατζή, αλλά και την Ζέττα Μακρή, τον Μπουκώρο, την Φάνη Παππά και τη Μαρία Αντωνίου η οποία επιτέθηκε και στον Χρήστο Κέλλα.
Μάλιστα η Ζέτα Μακρή είπε: «Η συμμετοχή στα μπλόκα είναι πρωτοφανής. Όλοι οι δικοί μας είναι μέσα. Τι φταίει και επικοινωνιακά η κατάσταση ξέφυγε;».
Στη σύσκεψη μετέχουν δια ζώσης 36 βουλευτές και μέσω τηλεδιάσκεψης άλλα 20 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Έντονη αλλά ουσιαστική χαρακτήρισε τη συζήτηση ο Τσιάρας, ενώ δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Από την συζήτηση δεν αποχώρησε κάποιος βουλευτής.
Συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό προανήγγειλε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ανέφερε ότι το Σάββατο στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Τελευταίος όλων έφυγε ο Καββαδάς του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο άνθρωπος ήταν πολύ προβληματισμένος και φυσικά δεν έκανε δηλώσεις. Είπε απλώς ότι η κουβέντα ήταν παραγωγική και αποχώρησε σχεδόν τρέχοντας. Ήταν σαν να δήλωνε με την στάση του, πού πήγα κι έμπλεξα…
Η συνάντηση με τους «γαλάζιους» βουλευτές
Πρώτος έφτασε ο Περικλής Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο», επιμένοντας ότι οι βουλευτές βρίσκονται στη σύσκεψη για να ενημερώσουν αλλά και να ενημερωθούν. Με μια πιο ανάλαφρη νότα ανέφερε ότι «αύριο πάμε για φραπέ», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Η Ζέτα Μακρή τόνισε πως «όλα θα ειπωθούν με απόλυτη ειλικρίνεια» και πως η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αγροτικές πληρωμές. Αντίθετα, αρκετοί βουλευτές μεταξύ τους οι Χρυσομάλλης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ανδρέας Καστανιώτης, επέλεξαν να μην κάνουν δηλώσεις κατά την είσοδό τους.
Ο Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτήρισε «άστοχη» την παρέμβαση των έξι συναδέλφων του, καλώντας τους αγρότες να παρουσιαστούν συντονισμένοι. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά και με 600 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.
Το κλίμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά τις αναφορές του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου περί «εκβιασμού» της κυβέρνησης από την κατάσταση στα μπλόκα.
Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απάντησε αιχμηρά:
«Ο κάθε πολιτικός κρίνεται από τον λαό και όχι από τους συναδέλφους του».
Τόνισε επίσης ότι ο ΕΛΓΑ ακολουθεί την ίδια πρακτική εισφορών εδώ και 15 χρόνια και ότι με το νέο πλαίσιο ο Οργανισμός θα θωρακιστεί περαιτέρω.

Ο κ. Σιμόπουλος, απαντώντας, διευκρίνισε ότι οι αναφορές του δεν αφορούσαν τους ίδιους τους αγρότες, αλλά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να πλήττονται επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες εξαιτίας των αποκλεισμών.
Δείτε ακόμα:
- Κρίσιμη σύσκεψη Τσιάρα με «γαλάζιους» βουλευτές της περιφέρειας – Εσωκομματικά πυρά και ένταση
- Μητσοτάκης: «Μία ακόμα από τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου τελειώνει οριστικά»


φάγανε …μάλλον ξαναφαγανε και μετά γλυκό …λογικά θα ήπιαν και κανένα ποτάκι κ βγήκαν…
μπεεεεεε
H ουσια ηταν μια , και ο μπακλαβας γωνια .