Σε πιο γιορτινούς ρυθμούς κινήθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, αφήνοντας για λίγο τη διπλωματία και… περνώντας στην κουζίνα. Ο Αντρέας Κιντλ ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου παρουσιάζει βήμα-βήμα την παρασκευή του παραδοσιακού γερμανικού Stollen, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την περίοδο του Advent.
«Έχετε δοκιμάσει ποτέ Stollen;» ρωτά με χαμόγελο ο Γερμανός διπλωμάτης, καλώντας το κοινό να γνωρίσει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα της Γερμανίας.
Το Stollen είναι ένα πλούσιο αρτοσκεύασμα, κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ, που περιέχει ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και συχνά αμυγδαλόπαστα, ενώ στο τέλος καλύπτεται γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γερμανικής χριστουγεννιάτικης παράδοσης και καταναλώνεται κυρίως τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ιστορικά, το Stollen ξεκίνησε ως ένα απλό νηστίσιμο Χριστόψωμο, φτιαγμένο μόνο με αλεύρι, μαγιά, λάδι και νερό, κατά την περίοδο της νηστείας των τεσσάρων Κυριακών πριν τα Χριστούγεννα. Με τα χρόνια εξελίχθηκε σε πιο πλούσια συνταγή, διατηρώντας όμως τον συμβολικό του χαρακτήρα ως γιορτινό έδεσμα που συνδέεται με την προετοιμασία για τη Γέννηση του Χριστού.
Με αυτή την πρωτότυπη ανάρτηση, ο Αντρέας Κιντλ κατάφερε να συνδυάσει παράδοση, πολιτισμό και εορταστική διάθεση, δίνοντας μια διαφορετική, ανθρώπινη νότα στη δημόσια παρουσία του.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Γερμανία: Αποτράπηκε επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας – Πέντε συλλήψεις
- Γερμανία: 16χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

