«Για τους ομίλους και τους εφοπλιστές υπάρχει πάντα ζεστό χρήμα, για τους αγρότες ψελλίζετε κάποια ημίμετρα κι αυτά με “ναι μεν, αλλά”», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το ΚΚΕ στηρίζει τις αποφάσεις που παίρνουν και θα πάρουν οι ίδιοι οι αγρότες στα μπλόκα του αγώνα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος και συνέχισε: «στο δικό σας χέρι είναι να ικανοποιήσετε εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους. Κι αφήστε τις διακομματικές επιτροπές του αντιπερισπασμού και της συνενοχής. Γιατί όταν δε θες να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάχνεις μία επιτροπή…».
«Το πόσο επιθυμείτε τον διάλογο, το αποδείξατε για μια ακόμη φορά χθες, στέλνοντας νέα παραγγελία για διώξεις. Φυσικά, θα πέσει στο κενό», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε δεικτικά: «αλλά πάει πολύ να μιλάτε εσείς για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των μετακινήσεων, μάλιστα μετά το γενικό black out σε όλο το FIR Αθηνών πριν 4 μέρες» πρόσθεσε.
Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τον Τραμπ!
Αναφερόμενος στη Βενεζουέλα ο γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο τον Τραμπ. Βγήκατε και πανηγυρίσατε για μια απροκάλυπτη ξένη επέμβαση σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, για τη σύλληψη του προέδρου του και τη μεταφορά του στο εξωτερικό, για τη δολοφονία ανθρώπων και δηλώσατε ότι “δεν είναι ώρα να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των ενεργειών” του Τραμπ».
«Ντροπιάσατε όλον τον ελληνικό λαό, νομιμοποιήσατε τη δυνατότητα να εισβάλλουν όπου θέλουν, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει εδώ και 52 χρόνια η τουρκική κατοχή στην Κύπρο, γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια ακόμα κι αυτό το Διεθνές Δίκαιο για το οποίο δήθεν κόπτεστε», τόνισε και πρόσθεσε: «και όλα αυτά για να φανείτε εσείς βασιλικότεροι του βασιλέως, για να υπηρετήσετε την πολιτική της πλήρους ευθυγράμμισης με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ. Και συνεχίζετε… Στελέχη της κυβέρνησης αγγίζουν πλέον τα όρια της γελοιότητας, προσπαθώντας να τεκμηριώσουν νομικά την επέμβαση των ΗΠΑ και να καλύψουν και την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού. Και το κάνουν αυτό τη στιγμή που μέχρι και ο ίδιος ο Τραμπ έχει εγκαταλείψει τα προσχήματα και ομολογεί ανοιχτά ότι όλα γίνονται για τους φυσικούς πόρους, για τα πετρέλαια, για τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα».
«Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίοι φαίνεστε όταν, μετά από όσα έχετε πει για τη Βενεζουέλα, βγαίνετε τη μεθεπόμενη μέρα και επικαλείστε τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το απαραβίαστο της κυριαρχίας της Δανίας;», ρώτησε ο Δ. Κουτσούμπας και σημείωσε δεικτικά: «επειδή κάποιοι υπουργοί σας, μέσα στην άγνοιά τους, έχουν ανασύρει από τα… ξίφη της Ρώμης, μέχρι την καταστροφή της Μήλου, για να πείσουν τον λαό μας ότι είναι ανήμπορος να πάει κόντρα σε αυτούς τους ληστές ιμπεριαλιστές, σας θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια επίδειξη δύναμης ενόψει ενός γενικευμένου μακελειού. Κι άλλες φορές το έκαναν και τελικά έφαγαν τα μούτρα τους».
Δείτε επίσης:

