Νέο επεισόδιο ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Δημήτρη Καιρίδη είχαμε στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όμως αυτή τη φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης τα έβαλε εκ νέου με τον Νίκο Δένδια (όπως είχε κάνει προ εβδομάδων επειδή απουσίαζε στο Βελιγράδι και δεν παρέστη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας).
Όλα ξεκίνησαν όταν μιλούσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και ο Δ. Καιρίδης την διέκοπτε. Ο Ν. Δένδιας του έκανε νεύματα να σιωπήσει, αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέχισε και η Ζ. Κωνσταντοπούλου του είπε ότι «δεν κάνω δουλίτσες ούτε κάνω βρώμικες δουλειές όπως κάνετε εσείς». Τότε ο Δ. Καιρίδης της είπε «άσε μας καλέ κουκλίτσα μου».
Η προεδρεύουσα Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι θα διαγραφεί από τα πρακτικά η επίμαχη φράση Καιρίδη, όμως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε να παραμείνει η φράση στα πρακτικά. Μάλιστα επεσήμανε ότι ο Δ. Καιρίδης εκφράζει με όσα λέει και τη ΝΔ και έψεξε τον εισηγητή της ΝΔ Γ. Οικονόμου που δεν αντέδρασε.
Τότε σηκώθηκε ο Ν. Δένδιας και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε συγγνώμη ζητώντας χαρακτηριστικά «να συνεχίζουμε, προφανώς διέλαθε η έκφραση του συναδέλφου». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι ο υπουργός ουσιαστικά ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Δ. Καιρίδης αποδοκίμασε τον Ν. Δένδια!

«Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου. Δεν χρειάζομαι την υπεράσπιση κανενός. Ούτε του υπουργού. Να ανακαλέσετε την βαρύτατη ύβρη. Εγώ δουλίτσες στη Βουλή δεν έκανα ποτέ», είπε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια ο Δ. Καιρίδης πήρε το λόγο και κατηγόρησε την Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι «έστησε κακοστημένο θέατρο» κάνοντας λόγο για «δουλίτσες».
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχει εδώ κάποιος, εσείς, που συστηματικά χρησιμοποιεί την ιδιότητα και τα προνόμια του προέδρου και ταυτόχρονα επαγγέλλεται τον δικηγόρο», είπε και υποστήριξε ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου «προσπάθησε να γίνει αρεστή στο Ν. Δένδια».
«Καλά κάνετε και το διαγράψατε από τα πρακτικά διότι η φράση δίνει πρόσχημα και εκτρέπεται η συζήτηση εκεί που δεν πρέπει να πάει», είπε ο Δ. Καιρίδης στην προεδρεύουσα και αποκάλεσε «γυμνασιάρχη της χούντας» την Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Ο διάλογος Καιρίδη-Κωνσταντοπούλου
Ο διάλογος στην Ολομέλεια έχει ως εξής:
Κωνσταντοπούλου: Τα υπολείμματα της ακροδεξιάς αντιδημοκρατικής φάλαγγας έχουν βρει καταφύγιο στα έδρανα αυτά, ειρωνεύοντας και επειδή εσείς δεν έχετε διστάσει να πάρετε θέση σε όλα αυτά και επειδή ξέρω ότι δεν είστε όλοι ίδιοι μέσα στη ΝΔ, εγώ δεν θα μασήσω τα λόγια μου ούτε θα στρογγυλέψω την κατάσταση. Κύριε Καιρίδη, μπορείτε αν θέλετε να μιλάτε λίγο πιο σιγά
Καιρίδης: (δεν ακούστηκε)
Κωνσταντοπούλου: …ναι με ενοχλείτε. Να περιμένω να τελειώσετε; δεν πειράζει ο καθένας δείχνει το ήθος του. Επανέρχομαι…. Τα “άντε από εκεί”, σας επιστρέφονται. Κατά τα άλλα κύριε Καιρίδη εγώ βρισκόμουν το πρωί στην κηδεία του αείμνηστου Γιώργου Παπαδάκη. Βρισκόμουν στην κηδεία αυτού του δημοσιογράφου που θεωρώ ότι υπηρέτησε την αλήθεια, στη συνέχεια βρισκόμουν στα δικαστήρια στην υπόθεση για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, για την οποία ο αρχηγός σας θα πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποια πράγματα. Και για τις…
Καιρίδης: (δεν ακούστηκε)
Κωνσταντοπούλου: Κύριε Καιρίδη, ακούστε εγώ υπηρετώ την αλήθεια, υπηρετώ το καθήκον μου δεν κάνω δουλίτσες ούτε κάνω βρώμικες δουλειές όπως κάνετε εσείς. Αναλάβατε ακόμη και τη βρώμικη δουλειά να επιτεθείτε στον υπουργό της κυβέρνησής σας, παριστάνοντας τον πρόεδρο επιτροπής ενώ είσαστε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αυτό είναι μια βρώμικη δουλειά.
Αυτό είναι μια βρώμικη δουλειά. Κυρία πρόεδρε τα τελευταία 4 λεπτά υφίσταμαι ύβρεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ ενώ προσπαθώ να απευθυνθώ στον υπουργό, η τελευταία φράση του ήταν ‘άσε μας καλέ κουκλίτσα μου’.
Γεροβασίλη: Η τελευταία φράση θα διαγραφεί.
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα ήθελα να διαγραφεί θα ήθελα να παραμείνουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που ορίζουν τέτοια πρόσωπα να τους εκπροσωπεί.
Δένδιας: Πρόθεση μου είναι σας ζητήσω συγνώμη από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο κύριος συνάδελφος προφανώς διέλαθε έκφραση αυτή και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να την αποκαταστήσει.
Δείτε ακόμα:


Καλά του είπε η Κωνσταντοπούλου, όλη η εγκληματική οργάνωση της ΝΔ μια ΜΚΟ είναι…
Αχ ΚΑΛΕ….Καιριδη…ΑΧ….