Μιμή Ντενίση – Γιώργος Πατούλης: «Λευκή σημαία» μετά την κόντρα για την «Σμύρνη»

«Συμφωνήσαμε μετά την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου να γίνει θεματικό πάρκο για τη Μικρασιατική Καταστροφή» είπε η ηθοποιός

Must Read

Τελικά σηκώθηκε… λευκή σημαία. Πόλεμος και ειρήνη για τη Μιμή Ντενίση και τον Γιώργο Πατούλη, και όλα αυτά για τα σκηνικά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Φάληρο, τα οποία καταστράφηκαν μετά το πέρας των γυρισμάτων, παρά την αγωνία της ηθοποιού να μείνουν ανέγγιχτα ως ζωντανό σύμβολο μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ωστόσο, και οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι δεν έχουν μεταξύ τους καμία έριδα και συμφώνησαν να γίνει ένα θεματικό πάρκο για τη Μικρασιατική Καταστροφή μετά το πέρας της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου. Η επιμονή της Μιμής Ντενίση με τις αναρτήσεις της στο διαδίκτυο και με δηλώσεις σε εκπομπές σχετικά με τα σκηνικά της ταινίας είχε… νικηφόρα έκβαση. Μπορεί στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 Ντενίση και Πατούλης για δύο συνεχείς ημέρες να αντάλλασσαν πυρά με φόντο τα σκηνικά, όμως και οι δύο μίλησαν αποκλειστικά στην «Espresso», εκφράζοντας τη θέληση να βρεθεί μία λύση!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τη Μιμή Ντενίση, η ηθοποιός ήταν ξεκάθαρη: «Ο περιφερειάρχης Αττικής μας έχει στηρίξει με 124.000 ευρώ για την ταινία. Δεν έχω κανένα παράπονο. Επρεπε από τη μεριά μας να κάνουμε μία έγγραφη αίτηση προς την Περιφέρεια για να παραμείνουν τα σκηνικά της ταινίας στο Φάληρο. Αυτό δεν έγινε. Αρκεστήκαμε να δηλώσουμε μία πρόθεση. Κατανοώ αυτό που μου είπε ο περιφερειάρχης, ότι για να παρέμεναν τα σκηνικά στον χώρο έπρεπε να ήταν πολύ ασφαλή για το κοινό. Τα σκηνικά πλέον έχουν καεί, μιας και γυρίστηκε η τελευταία σκηνή της Μικρασιατικής Καταστροφής»!

«Στα καμμένα σκηνικά όλο το καστ της ταινίας, μετά το πέρας των γυρισμάτων, παρακολούθησε τη συναυλία με τη Γλυκερία, την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα με σμυρνέικα τραγούδια, την οποία θα παρακολουθήσετε σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό που συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη είναι ότι, μετά την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, να γίνει ένα θεματικό πάρκο για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Για μένα θα ήταν όνειρο ζωής να φτιαχτούν ξανά τα σκηνικά της ταινίας και να τοποθετηθούν σε αυτό το θεματικό πάρκο» συμπλήρωσε η ηθοποιός!

Σε επικοινωνία μας με τον περιφερειάρχη Αττικής αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει ο κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε στην «Espresso»: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες διαδημοτικές αστικές αναπλάσεις που έγιναν ποτέ στο λεκανοπέδιο, στην περιοχή του Φαληρικού Ορμου. Η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, αλλά και χώρων αναψυχής και άθλησης. Στον χώρο που βρίσκεται το εργοτάξιο του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού, «φιλοξενήθηκε» το σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας της κυρίας Ντενίση, ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα που η Περιφέρεια Αττικής στήριξε, όχι μόνον οικονομικά, αλλά με κάθε τρόπο.

Στον χώρο αυτό δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων το σκηνικό που δημιουργήθηκε και να αξιοποιηθεί, όπως η ίδια εξέφρασε ότι επιθυμούσε, όχι γιατί δεν το θέλαμε ως Περιφέρεια, αλλά γιατί, καταρχήν, ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί τμήμα της έκτασης που θα υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της ανάπλασης. Κι επιπλέον, γιατί δεν μας έγινε ποτέ μία ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε να εξεταστούν άλλες εναλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούμε απεριόριστα την καλλιτεχνική διαδρομή της κυρίας Ντενίση, την οποία είχαμε την ευκαιρία να στηρίξουμε και έμπρακτα. Οσον αφορά την αναγκαία διατήρηση της ιστορικής μνήμης, με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, στον νέο χώρο που θα δημιουργηθεί θα φιλοξενηθούν κι εκείνοι που εργάζονται συστηματικά για να μην ξεχαστεί η Μικρασιατική Ιστορία και κληρονομιά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This